• 13399
    yakın zamanda dikkatimi çeken ve beni her gördüğümde (cidden söylüyorum) üzen bir jargon türemiş sevgili sözlüktür.

    jargon da şudur; kimin yaptığının hiç önemi yok, x bir yazar fikirlerini belirtirken "ulan" diye hitap ediyor. ben mesela okurken (aynı fikirde olayım veya olmayayım) bir yazarın benimle konuşurken "ulan sana prandelli müstahak" dediğini adeta kulaklarımla duyuyorum. bunu sokakta biri söylese sokak ağzıyla "ağır ol" derim. sokakta değiliz. bence "ulan" diye hitap etmek doğru değildir. en azından bu hitap türünün yeri bu sevgili sözlük olmamalıdır. bunu belirtmek istedim. ben yakıştıramıyorum.

    bu vesileyle bu "ulan" jargonuna ek olarak kullanılan "ak", "amk" vb. güldürme etkisi de olsa özünde galiz bir küfür olan tabirlerin de yerinin bu sözlük olmadığını düşündüğümü de belirtmek isterim. sözlük eğer bilgi alma yeriyse ki şüphesiz öyle, bence kalitemize sekte vuran bu jargonu bırakma yönünde hassassiyet göstermeliyiz.

    edit: atalarımız iğneyi kendine, çuvaldızı başkasına demiş. (bkz: #2791327) numaralı girdimde ben de son satırda "ulan" deme yanlışına düşmüşüm. kendime ibret olsun diye editlemeyeceğim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın