• 23
    galatasaray hiçbir dönemde ne bir başkanın, ne bir teknik direktörün, ne taraftar gruplarının, ne bir oyuncunun, ne de bir siyasi erkin oyuncağı olmamıştır, olmamalıdır da.

    galatasaray, galatasaray'ın son 40 yılına damga vurmuş insanların bile değer yargılarının, anlayışlarının esiri olmamıştır. bu değerler galatasaray'a ancak değer katar. bu durum hiç kimsenin kendi değerlerini galatasaray'ın değerleri gibi görmelerine neden olamaz. galatasaray markası ve camiasını arkasına alabilecek kudrette olan insanlar bunun bir hak olduğunu bilir, bu ağırlığı iyi taşır, camiayı bir yerlere getirmek için uğraşır. galatasaray'ı kendi gittiği yöne götürmeye de kimsenin gücü yetmez.

    örneğin fatih terim galatasaray değerleri sayesinde vardır. galatasaray arkasında olmadığında ne durumlara düştüğü de aşikardır. fatih terim gibi bir fenomen bile galatasaray çatısı altında erir ve bununla var olabilir.

    metin oktay galatasaray sevgisi ve galatasaray değerleri sayesinde ölümsüzdür. galatasaray'ın şekillenmesinde önemli yere sahiptir ancak kendi felsefesini galatasaray'ın felsefesi gibi sunamaz.

    ultraslan yağmurda çamurda takımını desteklemeye gidiyor olabilir. cefakar, vefakar olabilir. ancak ultraslanın herhangi bir beyanı galatasaray'ın, galatasaraylının beyanı anlamına gelmez.

    camianın bir bütün olarak özümsemediği hiçbir felsefe, akım, görüş, beyan suni gündem olmaktan öteye gidemez. zamanında aysal'ın galatasaray'ın yüzde 50'si akpartilidir beyanının suni gündem olmaktan öteye gitmediği gibi...

    bunun farkında olmayan herkes bir gün durumun böyle olduğunu öğrenir. fikri hür vicdanı hür galatasaray tam olarak bu şekilde zuhur etmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın