resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17187
    9 yaşında bayrampaşa'dan florya'ya dolmuşla yolculuk yapması galatasaray için yaptığı bir fedakarlık olmayan eski(!) futbolcu. arda o yolu yaptıysa kendisi için yaptı, karşılığını da yeteneklerinin sınırı dahilinde gayet de aldı.

    9 yaşında o yolu yapmak ne bilmeyenler falan fasarya. ilkokul bebesiydim ben her gün 50 dakika yol gidiyordum belediye otobüsünde tek başıma. neden? çünkü öğretmen olan babam ve benim okul saatlerimiz uymuyor diye. kim için yaptım ben bunu? kendim için. arda kim için yaptı? kendi için.

    arda'nın transferinden kazanılan parayı arda galatasaray'a kazandırmamıştır. galatasaray arda'ya 9 yaşından itibaren yatırım yapmış, ona belli bir ortam ve pazar hazırlamış en sonunda da yatırımlarının karşılığını almıştır. arda o parayı cebinden verse okey, ozan gibi sözleşme çıkış maddesine transfer olmayıp kulüple anlaşın dese aradaki fark kadarını kazandırmış olurdu ona da okey. ama bu durum farklı. sanki ortada fol yok yumurta yok arda galatasaray'a bedava imza atmış ertesi gün atletico'ya transfer olmuş gibi "kilibi piri kizindirdi" söylemleri en hafif tabirle içi boş söylemlerdir benim gözümde. ben kimim? ciğfi kenedi. kendi halinde bir galatasaraylı.

    hayır göremiyor musunuz bizim bu adama sportif olarak ihtiyacımız yok. yok ya yok. bunu hoca da söyledi. yok anasını ya! niye almak için diretiyoruz o zaman? galatasaray evlatlarına sahip çıkarmışmış. lan adam 33 yaşında evlatlık durumu mu var? ozan yarın öbür gün kulüpsüz kalsa bu yaşta, galatasaray'ın evladıdır bir daha parlatalım deseniz ona tamam ama 33 yaşında, dünyalığını yapmış, sırtını siyasi erke yaslamış adama biz niye sahip çıkıyoruz? 33 yaşında bir adam buna neden ihtiyaç duyuyor? bu sağlıklı bir şey mi sizce, galatasaray rehabilitasyon merkezi mi? aklımızla dalga geçmeyin ya, lütfen diyorum.

    daha önce de söylemiştim, fatih hoca bu sene cidden ne kadar kredisi olduğunu sınıyor sanırım. saygım sonsuz anca benim gözümde bu hayatta kimsenin kredisi sonsuz değil. ben, bugün burada veya başka yerde kredisi sonsuz diyenlerin çoğunun da üst üste gelecek başarısızlıklarda homurdanacağına adım gibi eminim. daha önce de yaşadık bunları. fatih hoca kendi sonunu getirecek böyle giderse yapma hocam, yazık etme. arda çok büyük bir risk. ha bu risk illa alınacaksa da sen al sorumluluğu. öyle camia olarak karar vermeliyiz falan deyip topu başkalarına atma. bu taraftar sana güveniyor ki senin sözün kimlerden kimlerden çok geçiyor bu kulüpte. ya al sorumluluğu öyle transfer et, ya da hiç bulaştırma bu adamı galatasaray'a. yarın arda gelir, biz de şampiyonluktan olursak arda sebepli bunun bedelini ben ödemek istemiyorum. belli ki yönetim de istemiyor. arda'yı bir isteyen sen varsın o zaman ben istedim aldım diyeceksin hocam. sen bunu daha önce hep yaptın. kim yerden yere vurdu seni? taraftar ikiye ayrılmıştı emre mor'u aldın geldin kim çıt çıkardı? hoca kazanmak istedi dedik destekledik, emre transferini en çok istemeyenlerdenim ben. ahım varcılardanım ayrıca ama sen geldin ben sustum, yine senle hayaller kurmaya başladım. neden fatih terim gibi davranmıyorsun hocam?
App Store'dan indirin Google Play'den alın