resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 9143
    bu sezon kendisine çok büyük haksızlıklar yapıldığını düşünüyorum. ama daha büyük haksızlık galatasaray'a yapıldı. çünkü sezon başında piyasası olan bir futbolcuydu. adamı şampiyonlar ligi'nde tüm dünyanın gözü önünde, kırık çeneyle sahaya çıkmasına rağmen ıslıklayarak o piyasayı bitirdik. şimdi de oyuncuyu siliyoruz ve galatasaray'a ciddi bir zarar veriyoruz. çünkü belhanda'dan gelecek paraya ihtiyacımız var.

    neyse söylemek istediğim bu değil. konuya pragmatist yaklaşıcam.

    ben en azından onyekuru kendine gelene kadar takımın 3-5-2 oynaması gerektiğini düşünüyorum. gözlemlerim 3'lü defansın ortasını emin bayram'ın taşıyabileceği yönünde. üstelik oyuncunun önemli bir top kullanma becerisi var. bu sistemde ileri uçta emre akbaba ve falcao ikilisini oynatırken, orta 3'lüde de lemina, seri ve taylan 3'lüsünü kullanıp orta sahaya egemen olabiliriz. üstelik lemina'nın stoperler arasına gömülmesi saçmalığından da kurtuluruz.

    fakat fatih terim bunu tercih etmiyor. onun yerine lemina'yı iki stoperin arasına yolluyor. oyuncunun hızından, seriliğinden faydalanıyor. baskı yediğimizde de o baskıyı kırıyoruz lemina'nın aklı ve seri ile artan uyumu sayesinde. fakat bu sistemin 2 eksisi var. 1. si seri orta alanda kimi zaman çok yanlız kalıyor. bu da oyunumuzu yavaşlatıp bizi yoruyor. diğeri de feghouli'nin performansı. fatih terim feghouli'yi hem sol kanatta, hem de bir ofansif orta alan oyuncusu gibi forvete yakın kullanmayı deniyor. ama feghouli mevcut formuyla beklentiye cevap vermekten çok uzak. ben sol içte belhanda'nın denenmesi gerektiğini düşünüyorum. linnes ile iyi anlaşacaktır. ortaları etkili. kesinlikle defansif yetenekleri feghouli'den yüksek. kilit pas istatistikleri çok iyi. üstelik sol iç olarak seri'ye yardımcı olacak, orta sahada yalnız kalma sorununu çözecektir. fakat feghouli kadar skora yakın değil. bu da işin dezavantajı. ancak şunu unutmamak lazım ki emre akbaba skora yakın bir oyuncu. keza yakında ömer'in yerini alması beklenen onyekuru da. üstelik oyun rahatlayınca seri de kaleye yaklaşıp skor üretebiliyor. formsuz feghouli yerine belhanda'yı kullanarak bu oyuncuların verimliliklerini de arttıracağımıza eminim. bence çok daha iyi bir seçenek.

    satılana kadar oyuncudan faydalanmaya mecburuz. göstereceği iyi performans sezon sonunda satışını da kolaylaştıracaktır. yedek kalmanın feghouli'yi de dürteceğine ve bu rekabetten galatasaray'ın faydalı çıkacağına inanıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın