resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17151
    galatasaray taraftarının, isteyenler, istemeyenler, galatasarayı bırakırım diyenler gibi pek çok ayrı parçaya bölünmesine gelmeden sebep olmuş eski futbolcumuzdur.

    meseleyi arda'nın futbolculuğu, formu, galatasaray'a katacakları üzerinden değerlendiren ve bu aşamada katkı veremeyeceğini düşünen arkadaşların görüşlerine kısmen katılıyorum ve doğru tartışma zemininin de bu olduğunu düşünüyorum.
    arda galatasaray'a futbolculuğu ile katkı verebilir mi?

    ama görüyorum ki ısrarla konu tamamen bunun dışında bir zeminde tartışılmaya çalışılıyor. belki de rakiplerimizin ya da galatasaray'ın iç çekişmelerle kaosa sürüklenmesini isteyenlerin arayıp da bulamadığı fırsatı biz kendi ellerimizle sunuyoruz.

    galatasaray'ı bırakırım diyenler, mustafa cengiz'in başkanlığını ve otoritesini test edeceğini ona göre davranması gerektiğini söyleyenler, stadın kapısından geçmem bundan sonra bir kuruş para harcamam diyenler vs

    arkadaşlar biraz sakin olsak iyi olmaz mı?

    yaşayan efsanemiz fatih terim'in futbolculuk dönemi vukuatlarını olaylarını biliyor musunuz? basına yansımış zaman zaman bugün bile tartışılmış mevzular bunlar. dönemin tanınmış bir sinema sanatçısı için gazino basma haberleri, kulübümüz kongre üyesi gündüz aktuğ ile yaşanan kavga, hocamızın 1980'de bir emniyet görevlisi ile yaşadığı olay nedeniyle tutuklanıp serbest bırakılması, futbolu bırakması bile hakeme tükürmesi nedeniyle alacağı büyük bir ceza nedeniyle olmuştu.

    insanlar sevdikleri, değer verdikleri şeyler için çoğu zaman olduğundan aşkın değerler yaşatırlar. bunun adı kah galatasaray değerleri olur kah fenerbahçe büyüklüğünün tarif edilemezliği olur kah beşiktaşlılık duruşu olur. renkler değişir içerik değişmez. zarf değişir ama mazruf değişmez.

    konuyu siyaset üzerinden hasım anlayışı ile değerlendirenler, gönül verdiği renkleri hesap terazilerinde tartanlar, kıvılcıma elinde benzin bidonuyla koşanlar tavsiyem biraz sakin olsunlar.

    arda turan, fatih terim mutlaka gelmesini isterse ve yönetim de bunu uygun görürse bu formayı tekrar giyecektir. oynayabilirse, katkı verebilirse verecektir. eğer bunu başaramazsa da türk futbol tarihinin en çalkantılı ve başarılı kariyerlerinden birini yaşamış olarak futbolu bırakacaktır. ama emin olun vereceği bir hatalı pas, koşmayacağı bir pozisyon yaratılan bu atmosfer ve kaos kadar zarar vermeyecektir.

    unutmayın; 70'li 80'li yılların bıçkın adanalı delikanlısı, olayların, kavgaların, mahkemelerin adamı fatih terim yıllar sonra gençlere, iş adamlarına konferanslarda, panellerde liderlik dersleri verdi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın