• 28
    https://twitter.com/.../1219458167303655430

    2004-2012 yılları arasında nba'de guard pozisyonunda oynayan bir basketbolcudur kendisi. amerikan sporcuların, hele hele star seviyesine yükselmemiş ama bir şekilde iddialı takımlar bünyesinde zaman zaman iyi bir görev adamı sıfatıyla bulunmuş oyuncuların bir anda boşta kaldıkları zaman hayatlarının nasıl düşüşe geçeceğine dair kötü bir örnek olan sporcudur. üstteki linkte görülebileceği gibi sokaktaki bir adam sanırım zaten artık sokaklarda yaşayan delonte west'i yolun ortasında büyük bir sinirle dövüyor. bu esnada yoldaki araç içinde bulunan insanların yardım etmemesi, hop birader napıyosun dememesi zaten incelenesi bir durum o ayrı da west'in psikolojik olarak bu denli çökmesi epey kötü.
    yıllar içerisinde nakit yönetimini doğru sağlayamadığı için, spor dışında bir kariyer yönetimi ya da iyi reklam anlaşmaları sağlayamayan eski nba oyuncularının emeklilik dönemlerinde büyük sıkıntılar çektiği zaten bilinen bir şey. nba'in dönemindeki iyi oyuncuları arasında sayılan glen rice'ın emekli olduktan sonra parasız kalıp starbucks'ta çalışması bir örnek. daha yakın geçmişten allen "the answer" iverson'ın maddi durumunun çok da iyi olmadığına dair haberlerin sıklıkla gündeme geldiği de bir gerçek. lamar odom'un (ki kendisi kardashian ailesi ile olan ilişkisinden dolayı zaten magazinsel de bir figürdü) altın vuruş yapıp intihar etmesi ama ölümün kıyısından dönmesi de yine örnek verilebilecek bir negatif öyküdür mesela.
    delonte west de bu verilen örneklerin çok çok daha kötüsünü yaşayan biri olarak bugün itibariyle amerikan medyasına düşebilir diye tahmin ediyorum. bu denli bir kariyer düşüşü yaşamasındaki bir etken de lebron james ile olan ilişkisi olabilir mi diye düşünüyorum açıkçası. zira her ne kadar delonte west bunu yalanlasa da lebron james'in annesiyle, lebron ile aynı takımdayken bir ilişki yaşadıkları iddiası atılmıştı ortaya. kaldı ki şu anda google'a delonte west yazınca direkt öneri olarak da lebron james ve annesi diye kelimeler karşımıza çıkıyor. lebron'un nba'de ne denli büyük bir güç olduğu, nba'de bir çok takımda arkadaşlarının olduğu da gerçek. bu sebeple o sansasyondan sonra bir şekilde west'in ayağının nba'den kaydırılmasına ön ayak olmuş olabilir mi bilemeyeceğim.
    ama her kim olursa olsun videoda görülebileceği gibi bir duruma düşürecek hayat çöküşü olaylara dışarıdan bakan insanları üzmeye yetiyor. birazcık mental olarak toparlayıp da eli azıcık basketbol topu tutmaya elverişli olsa belki ice cube big3 organizasyonunda kendisine yer bulabilir ama şu anki durumu cidden acil yardımlık bir görüntüde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın