resim
Arda Turan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Eyüpspor
Yaş:37
Uyruk:Türkiye
  • 17112
    ardanın galatasaray gibi bir kulüpte işi yok. eğer getirecekse terim, artık istifa seslerinin vakti gelmiştir. galatasaray fenere beşiktaşa benzemez, değerleri vardır ve diğer camialardan çok farklıdır.
    terim galatasarayın efsanesidir ama kuruluş ayarlarıyla oynayacak şekilde galatasaraydan büyük değildir.
    kaldı ki arda denilen sporcu bile olmayan bu zat bu kulübe başarı kazandırabilecek ne kalibrede nede zihniyettedir. karakteri kulübün kapılarından girmeye yetmez.

    dolayısıyla terim kendi gideceği kulübe isteyebilir ardayı. kaptanı ve 10 numarası yapıp sözleşmesine en çok kazanan futbolcu maddesi koydurabilir, ama o kulüp bedava oynasa bile galatasaray değil.

    bazılarınız benim gibi bu kulübe sportif anlamda katkı veren olmadığınız için bu kulübün içini bilmezsiniz. çoğunuz için digitürkte izlediğiniz sarı kırmızı formalı futbol takımından başka bir şey değil. o yüzden camianın duruşundan ve fikirlerinden “galatasaraylılıktan” bi’habersiniz. mustafa cengizin liseliler tarafından desteklenmemesinin sebebi diploması değil terime sağladığı özgürlüktür. aynı şekilde terimin de sevilmemesinin sebebi bunca başarılara rağmen elitist ve seçkin yapıya uyamamasıdır. daha önce de söylemiştim galatasaray ve terim birbirini garip bir şekilde tamamlayan bir ilişkiye sahiplerdi ama bu olay biteli çok oldu. terim her zaman galatasarayı çok sevdi her şeyden öte tuttu ama hiç bir zaman galatasaray ruhunun temsilcisi olmadı.

    birde kalkmış ardayı, yani kulübün kuruluşundan bugüne sahip çıktığı değerlerin tamamının karşısında olan bir adamı, emeklilik ikramiyesi hediye eder gibi kulübe getirecek? öyle bi’ dünya yok. bu resmen başarısızlığın üzerine tüy dikmek.

    işin kötüsü elini taşın altına sokacak bir yönetim yok. galatasaray gerçekten yönetimsel olarak çok zayıfladı. mustafa cengiz ve albayrak ikilisi, terim en başarılı isim en garanti isim taraftarda kredisi çok bize de kredi oluşturur diye her istediğine evet dediler halimiz ortada.

    şu kadarını söyleyim “bir gün herkes fenerbahçeli olacak” diyorlar ya “ galatasaraylılık” bazen kendi taraftarımıza bile nasip olmuyor. sırf başarılı diye tutuluyor şu takım , kendi karakterini kulübün eğrisini doğrusunu sorgulayan yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın