resim
Radamel Falcao García Zárate
Takım:Millonarios
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.77
Uyruk:Kolombiya
  • 4316
    hiçbir zaman bizim istediğimiz forvet performansını sergileyemeyecek oyuncu.

    bizim ligde fiziksel kapasitesi iyi olmayan forvet olmuyor işte. hadi fiziksel kapasiten çok iyi değil, o zaman hızlı olman gerek. bunlar da falcao'da yok. yani kusura bakmayın ama fiziksel olarak fark yaratabilecek bir özelliği yok. ona rağmen kalitesini ve isteğini sahada belli ediyor. nerede durması gerekirse orada, sürekli hareket halinde, uğraşıyor, istiyor vs. ancak gelin görün ki bize karşı oynanan oyun da ona göre değil. rakipler genelde bize karşı kapanarak oynar. adama top geldiğinde çevresinde en az 3 kişi oluyor. biraz da o yüzden bize daha fizikli bir forvet lazım deyip durdum. maalesef hem şu anki oyun yapımızda, hem bize karşı oynanan oyunda fiziksel kapasitesiyle top saklayamayan bir forvetsiz başarılı olmamız çok zor. falcao da bu adam değil. yine de futbolun tek doğrusu yok, falcao'nun artıları ve eksilerini bilerek başka oyun tipi tercih edebiliriz.

    falcao'ya kaliteli pozisyonlarda top getirebilirseniz atar, bu konuda güven veriyor gerçekten. ancak gelin görün ki bu tip pozisyonları bulamıyoruz. falcao ile oynayacaksak ilerde falcao'ya yardımcı en az bir forvet daha lazım. stoperlerle o boğuşup falcao'ya alan açması gerek. hadi bunu yapamadık diyelim falcao'nun çevresindeki herkesin son derece hareketli olup rakibin kafasını karıştırması lazım. bir nevi pas ver yer değiştir taktiği uygulamak gerek. şu anki oyuncularımız top ayağına geldiğinde pas verip alan değiştirmediği için saçma sapan bir oyun oynuyoruz. çok statik kalıyoruz. buna da pas oyunu diyoruz. pas oyunu bu değil. forvetimiz de bu statik oyuna uygun olmadığından rezalet bir ofansif performansımız var.

    velhasılıkelam, falcao'ya göre oyun yapısı kurmazsak başarılı olma şansı 0. transferine karşıydım ancak artık geldiğine göre oyun yapımızı onun üstüne kurmamız gerek. tutarsa tutar, tutmasa da yapacak bir şey yok zaten.

    en yakın zamanda da yollarımızı ayırmalıyız bu arada. yanlış tercihti bizim için, şimdilik ne kadar performans alabilirsek alıp teşekkür edilip ayrılmak gerek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın