resim
Oğulcan Çağlayan
Takım:Kasımpaşa
Mevki:Sol Kanat
Yaş:28
Boy:1.88
Uyruk:Türkiye
  • 177
    oğulcan'ın şans bulduğu tüm maçları olmasa da ciddi bir bölümünü izledim. fizik olarak çok iyi bir seviyede olduğunu düşünüyorum. ligimizdeki ve özellikle takımımızdaki çoğu oyuncuya göre üst standartlarda. günümüz futbolunda ise kabul edilebilir fizik kalitesinin üzerinde olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. özellikle 188cm boyuna göre oldukça patlayıcı ve atletik.

    oyun zekası olarak oynadığı takımlar özelinde bir değerlendirme yapmak çok sağlıklı olmayacaktır. takımının güncel oyun planı gereği geniş alanlarda topla buluşup atletik özellikleri ile bu sezon özelinde ciddi katkı verdiğini düşünüyorum. ancak sahanın karşı tarafındaki takımlara geçtiğinde oyun görüşü, zekası ve pozisyon bilgisi çok daha önemli olmaya başlıyor. açık alanlar yerine dar alanlar, kapalı savunmalar, sadece atletik özelliklerin yeterli olmadığı pozisyon bilgisi oyun zekası ve vizyonunun gerekli olduğu durumlar ortaya çıkıyor. ligimizde de ilk 4 sıraya oynayan takımlarda fark yaratmak için bunlar gerekiyor.

    yayıncı kuruluşta bir röportajına denk gelmiştim bir kaç ay evvel, oyun zekasını bilmem ama kendini iyi ifade eden ve sosyal zekası yüksek izlenimi bırakmıştı bende. genelde bunun sahaya ve futbol zekasına yansıması da olumlu oluyor. tüm bunlara rağmen yukarıda saydığım belirsizliklerden dolayı kısıtlı kaynaklarla bu riske kesin girilir diyemiyorum. sezon sonu kontrat yenilemezse cep yakmayan bir maaş ile belki şans verilebilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın