• 183
    hakem hatasıyla haklı bir galibiyeti kaçırdığımız bir başka maç daha. maç değişir, stad değişir, kupa değişir ama değişmeyen tek şey aleyhimize ve direk sonucu etkileyen hakem hataları olur. şu maçta bile keyfimizi kaçırdın ya ne diyelim sana hakem.

    takıma gelirsek: takıma olan inancımı arttıran bir oyun oynadılar diyebilirim. bulduğumuz golün hazırlanış şekli bu seneki en önemli eksikliğimizi ortaya koydu. doğru zamanlama, doğru yer ve doğru paslaşmalarla gol bulmak bu kadar basit işte. dikine ve eveleyip gevelemeden kurulan oyun bir şekilde sonuç veriyor. maç içerisinde bunları çok daha sık yapmamız şart. bunun dışında sezonun ilk yarısında hiç yapmadığımız "önde baskı" olayını bu maç özelinde epey yaptık. yeni yeni yapıldığı için iyi bir plan dahilinde kurgulandığını söyleyemem ama bu enerjiyi görmek de çok önemli. bir başka olumlu gelişme ise yine önde yaptığımız baskının sonucu olarak ikinci topları hatırı sayılır bir sayıda kazanmamız ve oyunu rakip yarı sahada kurmak oldu. genel itibariyle paslaşmalarımız verimlilikten uzak olsa da bunun da halledilebileceğine inanıyorum.

    bu maç özelinde yaşadığımız en büyük sorun ise yukarıda değindiğim gibi verimlilikten uzak paslaşmalar. bunun sonucu olarak bu sezon boyunca bir türlü yapamadığımız şey yine sahnelendi. falcao'yu topla buluşturamıyoruz ve yalnız bırakıyoruz. kısacası rakip ceza alanında çoğalamıyoruz. ne set oyununda ne de kontrada. kısa vadede onyekuru ve saracchi'nin takıma monte olması ile bu problem en azından kanat oyuncularının katkısı ile çözülebilir. ortada emre akbaba bu işi iyi yapıyor ama yeterli olmuyor. bu plana seri ve lemina'nın da dahil olması şart.
App Store'dan indirin Google Play'den alın