EuroLeague 18.Hafta Maçı
23:00 Palau Blaugrana
82 - 86
  • 33
    büyükten de öte, efsane bir galibiyettir. yani mesela aynı barça'yı sinan erdem'de mağlup etmek bile başlı başına büyük bir galibiyet olacakken, sen gidip palau blaugrana'da mağlup ediyorsun. barcelona bir sezonda kaç kere mağlup oluyor ki evinde zaten?

    higgins, hanga, davies, abrines, delaney ve en önemlisi nikola mirotic'in olduğu barcelona'yı, hem de takımın ağır topları bryant dunston ve vasilije micic'in yokluğunda mağlup etti efes. maçta 7 dakika civarı süre alan moerman'ın da hala sakatlık etkisinden tam kurtulamadığını hatırlatalım.

    micic'in yokluğunda guard beaubois'dan ekstra verim bekleyen ergin hoca, onu da alamamasına rağmen larkin, simon ve eski barçalı singleton'un performansına ihtiyaç duydu. 17/18 serbest atış isabeti atılan maçta barça 14/21 atmış. maçın ve sezonun şu ana kadarki kısmının yıldızı larkin, birebirde penetre seçeneğini kullanmayı kafasına koyunca, avrupa'da durdurabilecek savuncu sayısı çok da olmuyor. kafasına koyduğunda, gerekli boşluğu bulduğunda muhakkak ya potayı buluyor, ya da faulu aldırabiliyor. başarı rasyosu çok yüksek. normalde savunmacı olarak bilmediğimiz, en azından en önemli repertuarı o olmayan simon, ataman'ın teknik faulünden sonra adeta diamantidis'e büründü, takımın alan savunmasında en göze çarpan isimlerinden birisi oldu. ayağını burktuğu bir andan sonra, maç topunu savunan oyuncu da simon'du. 34 yaşından sonra böylesi bir gelişim göstermek, büyük karakterlerin yapabileceği iş.

    bir tarafta bu kadar sakatlık, formsuzluk varken, öte taraftan bu kadar büyük bir adanmışlık ve takım olgusu göstermek, gerçekten büyük takımların yapabileceği iş. bu büyük takımların da elbette büyük koçları olur.

    koç demişken, bir söz de pesic'e... tamam barça için yeri ayrıdır, büyük koçtur da, artık dönemi geçiyor, reaksiyon vermesi gereken zamanlarda ya sezemiyor, ya da yanlış kararlar alıyor. benzer bir sendrom obradovic'te de geçerli. artık devir geçiyor, dönem obradovic'ten, pesic'ten, spahija'dan geçti. ayrıca ergin ataman'dan daha formda ve başarılı bir hoca da yok şu an.

    https://www.youtube.com/watch?v=66BdcWfPaH0

    bu da maçı döndüren hamleydi bence. basit bir teknik faul değildi bu, tamamen takımının reaksiyon vermesine ve maçı çevirmesine yardımcı olacak bir taktikti. kusursuz işledi ergin hoca.

    https://iftm.tmgrup.com.tr/...4/1461811798751.jpeg

    maç bittikten sonra kendisine has hareketini yapmasa olmazdı elbette.
App Store'dan indirin Google Play'den alın