resim
Ahmet Nur Çebi
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:65
Uyruk:Türkiye
  • 117
    kendisine sorulan "limit aşımına çok önem veriyorsunuz, tff, limit aşımı yapan kulüplere yaptırım uygulamazsa bir tepkiniz olur mu?" sorusuna; "tff'nin böyle bir şey yapacağını sanmıyorum. " şeklinde cevap veren beşiktaş kulübü başkanı.

    öncelikle bugün bu açıklamadan önce belirttiğim bir noktayı aynen değindiğim gibi sormuşlar kendisine. ilgili entry için:
    (bkz: #2842395)

    bu işin kritik noktası. çünkü gerçekten fikret orman tarzı ali koç ile kapılar ardında bir görüşme gerçekleştirip "ikimiz de yapalım transferleri, ceza almamak için ortak baskı kurarırz" şeklinde bir yola girmemiştir. emin olun fikret orman beşiktaş'ın şu an başında olsaydı izleyeceği yol kesinlikle bu olacaktı. şu an ise kurallara uymak adına anlaştıkları futbolcunun transferinden vazgeçiyorlar.

    burada futbol federasyonunun izleyeceği yol ne olacak bu merak konusu. bana kalırsa gelecek tepkilere rağmen şöyle bir senaryo izleyeceğiz, sadece varsayım.

    1. ahmet nur çebi'ye bir telefon gidecek, transfer olayıyla ilgili bir gelişme olabilir. sen menajeriyle bağlantıyı koparma, bizden haber bekle.
    2. ahmet nur çebi ve beşiktaş cephesi transfer çalışmalarıyla ilgili 'görüşmelerimiz devam ediyor, tff ile konuyu istişare ediyoruz' tarzında açıklamalar yapacak.
    3. ali koç, nihat özdemir ile defalarca görüşüp bir orta yol bulmaya çalışacaklar.
    4. fenerbahçe'nin usule uygun olarak yapmadığı yapılandırma anlaşmasını, bu limit hesaplamasının içine çekecekler ve hesabı doğru gösterecekler. bir diğer ihtimal de federasyon tarafından "limiti aşan takımlar için, ikinci yarının sonunda -örneğin 30 haziran- bir değerlendirme daha yapılacak ve eğer hala limitlerin dışarısındaysa gelecek sezon için cezai yaptırımlar uygulanacaktır" tarzı bir açıklama yapılacak.
    5. bu sayede kulüplere hem futbolcu satmak, hem de fenerbahçe özelinde bankalar birliği -veya yapı kredi bankası tarafından sağlanan kredi için- anlaşması için zaman kazandıracaklar. böylece herkes defterlerini düzeltme şansı bulmuş olacak.
    6. böyle bir karar açıklanır açıklanmaz fenerbahçe de, beşiktaş da hemen transferlerini açıklayıp konuyu oldu bittiye bitirmeye, karardan dönülürse mağdur olacak pozisyona geçecekler vakit kaybetmeden.
    7. sene sonunda bir bakılacak ki fenerbahçe de, beşiktaş da limit gerekliliklerini harfiyen yerine getirmiş. cezaya falan gerek kalmamış.
    8. tüm bunlar olurken geniş çaplı bir kavga gürültü ortamı çıkarılacak ki taraftarlar ve medya başka şeylerle meşgul olsun.

    bunlar bu ülkede 30 yıldan biraz fazladır nefes alıp veren bir bünyenin, işlerin nasıl yürüdüğüne ve yürüyeceğine dair aklında canlanan bir komplo teorisidir. umarım öyle de kalır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın