EuroLeague 18.Hafta Maçı
23:00 Palau Blaugrana
82 - 86
  • 1
    euroleague normal sezon 18. hafta maçı. saat 23'te başlayacak ve bein sports 3'ten canlı olarak yayınlanacak. saat ters, yayın açık kanal değil belki fakat kaçırılmamalı, değecek!

    barça net favori, sonda yazacağımı başta yazayım. avrupa'nın en iyi hücum takımı olsa da efes, şahane bir form grafiği olsa da efes'in durum bu bana kalırsa. böyle düşünmemin iki sebebi var; bryant dunston'ın yokluğu ve efes'in barça'ya nazaran oldukça undersize kalması. 3 hafta önce istanbul'da oynanan cska moskova karşılaşmasında* efes, dunston'ı o biçim aramıştı. sertaç şanlı-tibor pleiss ikilisi gayet iyi bir grafikle efes'i taşıyor olsa da dunston'ın efes'e kattığı savunma kuvveti ve tepe show up'ları sonrası boyalı alana dönüş çevikliği hem pleiss'ın hem de sertaç'ın çok önünde. çeska'da kyle hines, dunston'ın yokluğunu çok iyi değerlendirip maden gibi işlemişti efes pota altını. benzer görüntü 2 hafta önce istanbul'da oynanan maccabi tel aviv müsabakasında* da vardı lakin sakatların bolluğu sebebiyle bir noktada düzen dışına çıkmıştı maccabi, bu durumdan faydalanan laci beyazlılar da vurup geçmişti rakibini. işte bu eşleşme problemini barça'ya karşı da yaşayacak efes; ante tomic'i pleiss'la ya da sertaç'la kısıtlayacaktır ergin ataman, sorun brandon davies. davies'le eşleşmesi gereken adam dunston ama ne yazık ki bu olamayacak. davies'in çabuk ayakları pleiss'ı da, sertaç'ı da erken faul problemine sokar ki bu vaziyet barça deplasmanında efes'in sonu anlamına gelir çünkü pınar karşıyaka karşısında* 5'e kayıp verimli olan bir chris singleton aynı etkiyi davies-tomic ikilisine karşı mümkün değil gösteremez.

    efes adına diğer handikap undersize'lık; özellikle 1, 2 ve 3 pozisyonlarında barça sertlik noktasında efes'e göre çok güçlü. "azimli" demiyorum zira efes'in bu açıdan barça'ya göre daha çabalar bir görüntü verdiği bile söylenebilir; ancak güçlü olduğu kesin barça'nın. sadece vasilije micic anatomik avantajları sebebiyle bu durumda etkilenmeyecektir. diğer bir detay da adrien moerman; geçtiğimiz sezonun barça çeyrek final serisinde nefis performanslar ortaya koyan fransız forvet henüz o günkü formunda ve ritminde değil. büyük eksiklik ne yazık ki. singleton'a büyük iş düşecek nikola mirotic'e karşı. :(

    efes, barça'yı nasıl yener?

    3 ocak 2020 anadolu efes khimki basketbol maçından sonra ergin hoca, "geçen sezon orada kazanmamızı sağlayan oyunu* oynayacağız" dedi bu karşılaşma için. yani ergin hoca kısaca şunu ifade etti; takım çok iyi şut atmalı, guard'ların tamamı performans vermeli, özellikle shane larkin deliciliğini kullanabildiği kadar kullanıp yavaş ayaklı oversize barça guard'larının ve forvetlerinin savunmada hücumcularını kaçırmasını sağlamalı ve krunoslav simon (ve/veya rodrigue bobua) larkin-micic ikilisini üçlemeli (ve/veya dörtlemeli). efes bu dört etkeni parkeye yansıtabilirse kazanır, birini eksik yaparsa kaybeder.

    barça sezonun ilk maçında istanbul'da efes'i yenmişti yalnız o karşılaşmada ne larkin (sakattı), ne moerman (sakattı), ne sertaç (sakattı), ne ergin hocayla tartışan simon, ne de takıma yeni katılan ve sudan çıkmış balıktan hallice olan singleton vardı parkede. şöyle ifade edeyim durumun vahametini; ligde bile çok fazla süre bulamayan ömercan ilyasoğlu 7 küsür dk süre almak durumunda kalmıştı. yine mevzubahis mücadelede barça koçu svetislav pesic ihtiyarının ergin hocaya ve efes bench'ine yönelik tuhaf hareketleri vardı. ergin hoca yazmıştır bunu...

    istatistik verip bitireyim: http://gss.gs/pAp

    maç sonu edit'i: dunston ile micic'in oynamadığı maçta deplasmanda barça'yı yenmek mi? buralar billur koktu usta...
App Store'dan indirin Google Play'den alın