• 13324
    eleştirirken tarafsız olmaya çalışan insanları içinde barındıran sözlük. bu arkadaşlara önerim biraz etimoloji araştırmaları. yani diyorum ki, eğer sen galatasaray taraftarıysan, etimolojik açıdan tarafsın. galatasaray'ın tarafındasın.

    bu söylediğim bence çok ince bir çizgi. taraf olmak eleştirememek anlamına gelmiyor. şu anlama geliyor, sen o eleştiriyi galatasaray'ın iyiliği için yapıyorsun. yani tarafsız olarak eleştiri yapıp, mustafa cengiz kötü başkan, abdürrahim sıkıntılı, fatih hoca bunamış falan diyebilirsin. ama kusura bakma, bunu burada diyemezsin.

    bunu burada diyebilmek için önce söylediğin şeyin gerçekliğini galatasaray'ın iyiliğini istediğini anlatarak demen lazım ki biz galatasaray'ın tarafında olduğunu anlayalım. işin içinde galatasaray'ın iyiliğini anlatacak, düşünülmüş bir eleştiri yazıyorsan kimse sana koç-troll demez. ama bunu anlat bize.

    mesela dün saçmasapan bir twitter hesabının haberine dayanıp hoca linnes'e güvenmiyor çıkarımı yapan, sonra da hocanın kötü olduğunu iddia edenler oldu. bunu söylediğinde a spor'daki "tarafsız" yorumcudan bir farkın kalmıyor. kanıtın vardır, gelir bunları söylersin amenna. ama hocaya gömmek için fırsat arıyorsan, onun adına galatasaray taraftarının yaptığı eleştiri denmez.

    umarım anlatabilmişimdir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın