• 1
    memnun olmadığımız ya da istenmeyen bir oyuncunun hedefi olan kelime grubu. yaşlı, istenen seviye de olmayan ama para kazanmak için tek görüşün sadece "araplara satarız aga orada para bok" olması rahatsızlık verici. elimizde bulunan beğenmediğimiz/yetersiz gördüğümüz oyuncuları sadece arabistan/katar/bae liglerine satmayı istiyoruz. içten içe biliyoruz ki bu yetersiz oyuncuları satabileceğimiz başka bir yer yok ve aynı zamanda bu oyuncular ile avrupa arenasında rekabet etmek istiyoruz. kendi oyuncularımızı türk/yabancı farketmeksizin avrupa piyasasına makul veya yüksel bedelle gönderemiyoruz. bu durumda rakiplere nazaran hem oyuncu kalitesi, hem de takımların maddi durumu olarak rakipler ferrari biz ise anadol olarak yarışıyoruz.

    yani bu şuna geliyor bizim topçumuz anca arabistan'da/körfez'de oynar ve orada para eder ama abi biz galatasaray'ız ve avrupa da ilerlememiz gerek. bu çok saçma ve aptalca bir düşünce. körfez ligleri/süper lig'den oyuncu ismi yazılınca bizim seviyemizde olmuyor. elimizdeki yetersizleri o ülkelere, sözde yüksek seviyede olduğumuz için sadece oralara satabiliriz, çok da para isteriz ha çünkü adamlar arap. elimizdeki oyuncuların avrupa'nın önemli takımlarından taliplileri olduğu vakit avrupa maceralarımız anlam kazanır, sadece katılım parasını alıp elenmeyiz.

    sezon başında fernando'nun sevilla'ya gitmesi bile benim için çok olumlu. gelen kaliteli yabancı oyuncuların 32 yaşında olsa bile, türkiye ligi'nden avrupa'ya dönebileceğinin ilk işaret fişeği benim için atıldı. artık araplara satarız deyip sonra takım kötü, sistem oturmadı okumaktan kusacağım.

    bu kelime grubunun diğer kardeşi de makas açıldı. makas açılmışsa, oyuncu üretip, parlatıp makası açanların potansiyelli oyuncu ve kadro takviyeleri için ülkemiz ligine bakmalarını sağlamak gerek. sadece bilim ve sanat'ta yüzümüzü batıya değil, futbol ve futbol aklı olarakta batıya döndürmeliyiz. tek verimliliğini ortadoğu liglerinde sağlayacağı düşünülen oyuncular için araplara satarız diyerek sadece aküsü biten arabayı vurdurduğumuz gibi biraz yol alırız, avrupa defterini yine erkenden kapatmaya devam ederiz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın