resim
Jean Michaël Seri
Takım:Hull City
Mevki:Ön Libero
Yaş:32
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1283
    bu kardeşimizin ilk yarida inişli çıkışlı performansını sadece kendine bağlamamak gerek. oynadığı maçlar düşünüldüğünde iyi ve istikrarlı performans gösteren oyuncularımız; muslera, luyindama, ömer bayram, lemina, adem büyük, taylan diyebiliriz (bana kalırsa nzonzi de buraya dahil edilebilir). geri kalan oyuncuları bizler çöp ilan edersek yanlış yaparız. burda birçok neden sayılabilir. oyuncuların birbirleriyle uyumsuzluğu, taktik hatalar, kiralık oyuncu çokluğu ve aidiyetin olmayışı, oyuncunun şehir veya takıma alışamaması, takımdaki doymuşluk, yüksek yaş ortalamasına bağlı maç seviyesini kaldıramama, forma adaletsizliğinin oyuncuları etkilemesi vesaire. bunların hepsi 2019-2020 spor toto süper lig sezonunun ikinci devresinde çözmemiz gereken durumlar.

    ama benim değinmek istediğim nokta farklı. öncelikle şuraya şu linki iliştireyim:
    https://www.goal.com/...qatqm2k1nbnl0nddq320

    güncel değil ama eski de değil, ligimizle ilgili durumu ortaya koyan istatistikler. okumak istemeyen olursa diye kısaca değinirsek; ligimizin avrupadaki diğer liglere kıyasla topun oynanma yüzdesi, faul yapılma oranı, itirazlar ve yerde yatma süreleri gibi birçok analizi içermekte. tahmin edildiği gibi sürekli faul yapıyoruz, itiraz ediyoruz, zaman geçiriyoruz ve futbol filan izlemiyoruz.

    sene başında kurduğumuz ve beklentiye girdiğimiz takımın mevcut hali sadece başta saydığım durumlarla açıklanamaz. bu lige gelen oyuncu bir anda yeteneklerini kaybetmiş gibi oynuyorsa burda oyuncu, takım arkadaşları ve idari kadro sorumludur ama bu durum her takımda sürekli görülüyorsa burda ligin kalitesi de sorgulanmalıdır. ligimizde hakemler çok kolay faul çalıyor. oyuncular, kenar yönetimler ve biz taraftarlar maç içindeki herhangi bir pozisyonda çok takılıyoruz maçın geneline odaklanmayıp akiciliktan uzaklaşıyoruz.
    (bkz: 02.11.2018 galatasaray fenerbahçe maçı)
    belhanda itiraz ederken takım olarak afallayıp gol yememiz
    (bkz: 05.05.2019 galatasaray beşiktaş maçı)
    taç pozisyonuna takılıp birşey oynamadan haklarının yendiğini düşünen cimlastikciler.

    bu ornekler çoğaltılabilir. hal böyleyken e gelen oyuncu da bu duruma hemen ayak uyduruyor. sonra her transfer sezonu takımdan gönderilmesi gerekenler listesi diye sıralayıp duruyoruz. 3d çekilmiş filmi tüplü tv de gösterip niye güzel olmamış diye beğenmiyoruz.

    burdan jean michael seriye gelecek olursak; bizim ligimiz için uygun bir isim değil ne yazık ki. bu durağan futbol bizi bırakmadıkça nice teknik kapasitesi yüksek babayiğitler harcanır bu ligde. mücadele yönü ön planda orta sahalar, hızlı kanat oyuncuları, yıkılmayan izbandut defanslar bu ligde iş yapar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın