• 188
    #283613 nolu entry de sözü edilen şeyi asla yapılmaması gereken sözlük. eksi sozluk ifade özgürlüğünün maksimize edildiği yerdir. tamam herkes atatürke orduya sövebilir pkk sempatizanlığı yapabilir kemalizme düşman olabilir. burdaki asıl mesele yaptırım gücü olmayan insanların konuşabilmesindedir. demokratik rejimde muhalifsen konuşabilmek eleştirebilmek hicv yapmak dozunu kaçırmak senin en önemli hakkındır.

    nefret ettiğim amerikan sisteminin en güzel tarafı kendi başkanlarına canlı yayında salak diyebilmeleridir çünkü anayasa onları korur. ifade özgürlüğü insan özgürlükleri içersindeki en değerlisidir. galatasaray taraftarını aydın olarak nitelendiriyorum ve insanların politik düşüncelerini ifade edebilmelerini sonuna kadar savunuyorm.

    hayır niye tabulaştırıyoruz ki atatürkü ordu yu? herkesin hatası vardır olmuştur. atatürk'ün de bir sürü hatası olmuştur ama sevapları da çok fazladır. insan kemalizme sonuna kadar karşı olabilir, nazi ideolojisine benzetebilir bütün bunları yapabilir ve söyleyebilir.

    sizin yaptığınız ihbar başbakan recep tayyip erdoğan ın karikatüriste dava açmasıyla aynı mantalidedir. türkiye bu yüzden geri kalmaktadır. atatürk ilkelerinden kopmaktan değil.

    youtube u kapatmak bir ülkenin uluslararası itibarındaki en büyük lekeyken türk internet hayatının en demokratik en popüler mecralarından biri olan eksi sozlugu yine devlete ihbar etmek, türkiye nin aydınlanmasına, karşı işlenmiş tarihi bir suçtur. çocuklarımız eğer bizden daha baskıcı daha sıkıntılı bir toplumda yaşayacaksa bunda, internet sitelerini gururla ihbar eden kafa yapısının büyük bir payı olacaktır.

    yapmayın dostlar. yapmayın renkdaşlar. kötülersin geçer. niye ihbar etmek. ilerlemeye, eleştirel düşünceye neden karşı olalım ki. biz fenerbahçe miyiz? aziz'in köpeği olalım bütün camia ca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın