resim
Ryan Guno Babel
Takım:-
Mevki:Sol Kanat
Yaş:37
Boy:1.85
Uyruk:Hollanda
  • 1840
    şunu öğrenmemiz lazım;

    futbolcu performansı biraz da içinde bulunduğu ortam ve teknik direktörün onu değerlendirme tarzına bağlıdır.

    19/20 sezonuna hakikaten çok kaliteli bir kadro ile başladık. ben kötü oynayan oyuncularımızın çoğunda kusur bulmuyorum. bu işin vebali malesef ligin ilk yarısında fatih terim'de. mesela bir belhanda. aslında sonlara doğru performansı da arttı. ama sezon başında kondisyonu yerlerde, fizik kalitesi bitik bir takımda oynamaya çalışıyordu. bu yetmediği gibi çoğu maçta orta sahada futbolu bırakmış selçuk inan'ı taşımak zorunda kaldı. üstelik bunu kırık çeneyle yaptı. oysa kadroda bile olmayıp dinlenmesi gerekiyordu. puan kayıplarımızın çoğunun son dakikalarda gelmesinin sebebi selçuk inan'ın takımın enerjisini emmesiydi. 10 kişiyle oynamak kötüdür. var - ama yok bir futbolcu ile oynamak ise çok daha kötüdür. neticede orada bir kale var. kalenin kapıları var. sizin kapalı sandığınız bir kapı aslında açık. kapı olmasa orası boşluk olsa topunuzla tüfeğinizle o bölgeyi savunursunuz. biz savunamadık ve rakipler de istediklerini aldılar.

    velhasıl babel de benim ezelden beri tarzını sevmediğim bir isim olsa da işi bilenin elinde etkili bir silah. çok da sakatlık yaşadık. ama bu futbolcunun oyun stili, yaşı falan düşünüldüğünde aslında bir çok maça yedek kulübesinde başlaması gerekirdi. öne geçtiğimiz maçlarda ikinci devre forvet olarak sahaya sürsek bizi çok rahatlatırdı. nitekim geçen sezon premier ligde de geniş alan oyununda çok başarılı oldu. babel'i bu kadar durağan bir takımda anca böyle kullanırsınız.

    alınmasına, kontrat süresine, hele o yaşta bu maaşla alınmasına çok karşıydım. ama artık göndermediğimiz sürece bizim futbolcumuz. bana göre ligin ikinci devresinde golü bulduğumuz maçlarda falcao'ya alternatif olarak yedek kulübemize ciddi zenginlik katacaktır.

    son tahlilde baya hareketli bir takım olduk. orta sahada şu an forvet arkasında oynayabilecek taylan ve emre akbaba var ki bu iki futbolcu da zekalarıyla, doğru yere attıkları koşularla fark yaratıyorlar. solda onyekuru ve saracchi en azından dinamik bir ikili olacaklar gibi duruyor. saracchi'yi hiç izlemedim. defansif anlamda büyük zaafiyetler yaratmazsa bu şekilde bir sol hat takımı ciddi anlamda rahatlatacaktır. ancak unutmamak lazım ki onyekuru falcao'yu besleyecek bir futbolcu değil. topu aldığı zaman %75-80 oranında bireysel performans ile sonuç almaya gayret ediyor.

    sağda linnes-şener ikilisi bizim ligin standartların üzerinde. ben her ne kadar linnes'in sol bek oynaması gerektiğini düşünsem de sağda da sanırım mariano'nun durağanlığından sonra fark yaratacaktır. önlerinde feghouli'nin performansı artacak diye düşünüyorum. sekidika ne verir hiç bir fikrim yok. ancak linnes de aslında bir sol ön alternatifi.

    en zengin ve kaliteli bölgemiz orta sahamız. lemina, seri, taylan üçlüsü formanın en güçlü adayı. emre akbaba ikinci devrenin ortalarına doğru performans yükseltecektir. ben belhanda'dan umudu kesen tayfadan değilim. her ne kadar asistin asisti reyiz diye dalga geçilse de beğendiğim bir futbolcu. son iki şampiyonlukta ciddi anlamda iş yaptı. her zaman formayı almaya aday. ömer baydam ilk yarıda formayı ciddi anlamda hak edenlerdendi. ben kendisini lemina'nın yedeği olarak görüyorum. lemina performans devamlılığı olan bir oyuncu değil ama oynadığında ciddi kalite katıyor. ama eminim sakatlık sorunu yaşadığında ömer bayram yerini dolduracaktır. hem dikine attığı çalımlarla, hem enerjisiyle net şekilde orta sahada kanatta olduğundan daha verimli bir oyuncu.

    diagne döner mi bilmiyorum. dönerse bana göre skoru bulamadığımız anlarda falcao'nun alternatifi olur. ama skoru bulduğumuzda oyun gerektiriyorsa işte o noktada bu takım içerisinde babel bizim için ciddi bir silah haline dönüşecektir. ayrıca ligin ilk yarısında adem'in gösterdiği performanstan çok memnunum. diagne için bir paragraf daha açmak istiyorum. bence bu sezonun başında diagne ile alakalı taraftar olarak ciddi bir yanlış yaptık. bu yanlışa da malesef yöneticiler ön ayak oldu. sanki oyuncudan 10-15 milyon eu para gelecekmiş, kesin satılacakmış gibi bir hava yarattılar. satılsaydı harika olurdu. ama bana göre diagne'yi satmadan falcao hamlesi çok gereksizdi. falcao kalitesi tartışılmayacak bir oyuncu ama yarattığı maliyet inanılmaz. forvetinizi iyi beslediğinizde diagne de bu takımın hücum hattını taşıyabilecek bir futbolcu. hal böyleyken diagne'yi satmadan falcao'yu almak malesef israftı.

    artık kendimizi eğitmeliyiz. babel'e, belhanda'ya, diagne'ye yaptığımız muamele doğru değil. galatasaray bu futbolculara ciddi yatırım yaptı. yatırımlarımızı korumalıyız. onlardan maksimum verimi almalı ve takıma uymayanları da en iyi şekilde elden çıkarmaya bakmalıyız. oyuncuyu itin götüne sokmak, tüm dünya önünde ıslıklamak kimseye bir şey kazandırmaz. bu adamların kontratları var. maaşları garanti. onlar kaybetmez. biz kaybederiz. şu var ki en azından oyuncuların geçmişine değil geleceğine yatırım yapmalıyız derken bir takım dersler alınmış gibi.

    önümüzde atlatmamız gereken 20/21 sezonu var. sonrasında ffp anlaşmamız sona erecek. o zaman gerçek manada 20-30 milyon eu ayırıp genç ve yetenekli oyuncular transfer edebiliriz. eğer o seçimleri doğru yaparsak transfer ettiğimiz oyuncuların her biri 20-30 milyon eu edecektir. galatasaray tarihinin en kritik transfer sezonlarından biri diye bakıyorum 21/22 sezonuna. işte 19/20 sezonunun ikinci devresi ve gelecek sezon bu işi öğrenme süremiz. zamanı gelene kadar da her futbolcumuz değerli. her futbolcumuz bize lazım.

    görünen o ki dinamizmi artan galatasaray'da saracchi, onyekuru, emre akbaba, linnes transferlerinden sonra en büyük eksik luyindama iyileşene kadar yarım sezonluğuna tecrübeli bir stoper takviyesi. bulabilir miyiz, bulursak o isim kim olur bekleyip göreceğiz. sekidika ise süpriz yumurta. ama en azından devre arası kampı başlamadan kadro olarak hazırız.

    umarım fatih terim artık futbolcuları doğru yerde ve doğru taktiklerle kullanır. hak edene hak ettiği yerde formayı teslim eder. hak etmeyeni kayırmaz. ligin ikici devresinde iyi futbol oynayalm, gerekirse ikinci olalım. bu iskelet ikinci de olsa turları geçip şampiyonlar ligine gider. takımı oturtursak zaten eldeki kadro önümüzdeki sezon çok sayıda transferi gerektirmiyor. sivas spor takviyeleri yeterli olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın