• 200
    bu propagandayı yapan arkadaşlara yabancı sınırı nelere mal oldu bir hatırlatalım.
    türk oynatma zorunluluğu sebebiyle;
    1. en büyük sorun astronomik bonservis bedelleri
    2. astronomik maaşlar
    verilmek zorunda kalındı.
    peki bu ikisinin dolaylı yoldan da olsa ülke futboluna verdigi zarar nedir?
    bu maaşları alan futbolcu kendisini gelistirip yurtdışına çıkma gereği hiç duymadı. bu astronomik bedeller sebebiyle yurtdışına oyuncu ihraç edemedik.
    şimdi isim bazlı aklıma ilk gelen örnekleri vereceğim.
    sergen yalçın: o kadar büyük yetenekti ki resmen harcandı. belki de zamanında yani daha çocuk yaştayken ciddi paralar alamasaydı kendisini geliştirmek zorunda kalacak ve belki de sadece ülke futboluna değil avrupa futboluna damga vuracaktı.
    batuhan karadeniz: daha 16 yaşında parladığında yurtdışından ciddi talipleri vardı. fakat bjk kendisini satmak için uçuk bir meblağ istedi ve kendisine de ciddi maas verdi. o da zaten şımarmaya müsait karakteri ile ülkede kaldı. düzenli aralıklarla kadro dışı kalıyor şimdi. hem de ülke futbolu bu kadar forvete açken.
    ilhan parlak: uluslararası bir turnuvada forma giyip parladıktan sonra real madrid b takımı basta olmak üzere avrupadan ciddi teklifler geldi kendisine. ama ne oldu. ciddi bonservis bedeli ve maas ile fenerbahce'nin yolunu tuttu. sonrası malum.
    semih şentürk: fenerbahçe'de yedek kaldığı ama parladığı dönemlerde deportivo başta olmak üzere yurtdışından ciddi teklifler aldı. ama o kadar iyi maas alıyordu ki yedek kalmaya devam etti.
    erkan ferin: ciddi bir milli takım turnuvasında milli takimda parladiktan sonra istendi bolca. ama biz sözleşme uzattık sonra da harcadık.
    muhammed demirci: yerli messimizi barca istedi daha çocuk yaştayken. bjk ise o dönem daha 14 yaşındaki çocuk için 5 milyon euro istedi ailesi de bjktan aldığı parayı mı tatlı buldu yoksa evlat özlemi mi yasamak istemedi bilmiyorum barca konusuna sıcak bakmadı. milli takımımızda messi olacaktı simdi heralde anca halı sahada messi olmuştur.
    abdülkadir kayalı: alt yas milli takım kategorilerinde öyle bir top oynuyordu ki chelsea scoutlari tarafından ısrarla iştenmiş bir oyuncuydu. ne olsu peki derseniz. fenerbahce ankaragücüne 1 milyon küsür euro para verdi. çocuğu aldı. harcadı.

    daha nice oyuncular sırf bu maaş ve bonservis olayları yüzünden gitmedi veya gonderilmedi avrupaya. bir de üstüne şans bulamadılar. ülke futbolu ciddi zarar gördü bu durumdan.
App Store'dan indirin Google Play'den alın