• 4
    galatasaray'ın 2019-2020 futbol sezonu kış transfer döneminde yapması gereken hamle.

    kulübümüz sezonun girişinde* tecrübeli oyuncuların * oynayacağı bol harekettensen topun hareket edeceği bir takım oluşturdu.

    ancak fiziki hareketsizlik, peşine topunda hareketsizliğini getirince, takım arasındaki mesafe dağlar kadar olunca ve hücuma mehteran takımı hızıylaçıkmaya başlayınca mevcut durumdaki puan kayıpları yaşandı.

    gündemimizde olan ve kadroya katılmasını beklediğimiz isimlere bakınca bir gençleşme söz konusu olacak elbette. ancak galatasaray gibi bir takımın ilk 11'inde yer alan ana unsur, temel iskelet oyuncuların yaş aralığının her transfer döneminde 25-26'larda olmasına dikkat edilmesi gerek kanaatimce. fırsat transferiyle bir kaç oyuncu kadroya katılabilir: geçmişte didier drogba transferi gibi, günümüzde falcao gibi ya da bir gün emekli olduğunda kaleci muslera gibi. ancak ana iskelet yaşlı olduğunda herkesin malumu mevcut kısır döngüyü yaşıyoruz. sonrası hareketsiz takım, ağır oynanan oyun ve girilemeyen gol pozisyonları demek.

    bu sebeple, linnes, saracchi, onyekuru, sekidika, geri dönen diagne bu tarife uyabilecek isimler. dilerim gelecek olan stoper ve orta saha hamlesininde * transferleri bu kriterler gözetilerek gerçekleştirilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın