resim
Younès Belhanda
Takım:Al-Shamal SC
Mevki:On Numara
Yaş:34
Boy:1.75
Uyruk:Fas
  • 8970
    kendisi ile ilgili en önemli sorunun aldığı yıllık ücret ve bonuslar olduğunu düşündüğüm sözleşmeli oyuncumuz. (buraya döneceğim.)

    öncelikle wesley sneijder'i çok severim ancak her ne kadar gönderiliş şekli yanlış olsa da tam zamanında takımımızdan ayrıldığını düşünmekteyim. emek veren, başarılarımızda payı olan, iyi hatırladığımız insanlar ile güzel ayrılmalıyız. demem o ki belhanda ile ilgili düşüncelerimin wesley ile bir bağlantısı yok.

    gelelim forma numarası konusuna. kendisi 10 numara giyiyor diye ondan hiç bir zaman 10 numara performansı beklemedim. 1 numaralı forma da giyse 99 numaralı forma da giyse yaptığı ya da yapamadıklarıyla zaman zaman 6,5 zaman zaman 8,5 numara diye savunulsa da kendisi 8 numaradır. önceki senelerde şampiyonlukta katkısı elbette vardır. ancak belki 1-2 maç dışında hiç bir zaman oyunu domine ettiğini, aldığı yıllık ücretin karşılığını verdiğini hatırlamıyorum.

    gelelim oyuncunun maliyeti meselesine. dursun aydın özbek yönetimi 'nin yaptığı sevr anlaşması benzeri sözleşme sebebi ile doğal olarak insanların kendisinden beklentisi çok büyük oldu. kapasitesinin beklentileri karşılayamaması ve oyuncunun agresif tavırları sonucu gördüğü gereksiz kartlar sebebiyle taraftarın sempatisini iyice kaybetti. bu durum, içinde bulunduğumuz yıla kadar kazanılan şampiyonluklar sayesinde görmezden gelindi. ancak bu sene ardarda gelen başarısız sonuçlar sonrası bu haklı tepki gün yüzüne çıktı. tabii bunda fatih hoca’nın oyuncu üzerindeki sakat ve formsuz olduğu dönemlerde bile oynatma ısrarı da etkili oldu. hoca’nın bu ısrarının altında yatan sebebin, belhanda’nın piyasasını yükseltip ya da sabit tutup transfer bütçesi yaratmak amacıyla satışını sağlayabilmek olduğunu düşünüyorum, düşünmek istiyorum. yoksa hoca’nın bu kötü performansı göremediğini düşünmek bile istemiyorum. eğer ki kendisine o bonservis verilmeseydi maaşı max 2-2,5 milyon euro seviyesinde olsaydı şimdiye kadar çoktan satılmıştı(satılabilmişti) ya da tribünlere ettiği küfürler cezasız kalmamıştı.

    sözün özü kendisi ilk geldiği günden bu yana beklentilerimi karşılayamadı. bu sene de iyice dibe vurdu. mümkün olan en kısa sürede satılmalı. bu maaş konusu da bize ders olmalı. bir oyuncuya kariyerinin en yüksek maaşını veren kulüp biz olmamalıyız. aksi taktirde oyuncuyu doğal olarak daha az kazanacağı bir kulübe gönderemez, kaprislerine ya da disiplinsizliklerine katlanmak durumunda kalırsınız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın