• 36956
    "ben galatasaray akademisi’nin bir ürünüyüm. orada çok iyi bir eğitim aldım altyapıda. ondan sonra zaten fatih hoca sağ olsun, beni a takım’a çıkardı, şampiyonlar ligi ve süper lig’de görev verdi."

    "ama tabii ki kulüplerin menfaatlerini de göz önünde bulundurmak, bana çok şey katan galatasaray kulübü’ne ben de bir şeyler vermek istedim. o sebeple oturup en doğru kararı hocamızla birlikte verdik ve stuttgart’a transfer oldum. sonra zaten schalke kısmı geliyor..."

    "türkiye ve avrupa ligleri’nde yıldız olabilecek isimler var orada. bunu esgeçemem. onun dışında ben de tabii çok çalıştım altyapıda. 12-13 yaşında altyapıda yatılı kalmaya başladım ve a takım’a kadar uzanan bir hikaye bu."

    "bence galatasaray altyapısı türkiye’nin çok üstünde bir altyapı. dün de gidip gördüm, gerçekten biz iyi şartlarda, kaliteli hocalarla yetiştirildik. hâlâ çok sayıda iyi oyuncu var, alttan gelip oynayabilecek."

    "bir gün ömer bayram'a 'idolüm van dijk' dedim. o da 'aa o benim çocukluk arkadaşım, bizim evimize geliyordu' dedi, inanamadım yani. 2-3 gün sonra bana formasını getirdi. 'van dijk yolladı, çok selamı var.’ diye. ben de çok mutlu olmuştum."

    "galatasaray’da çok üst düzeyde oynadım. şampiyonlar ligi, süper lig’de oynadım. önemli oyuncular vardı yan yana oynadığım. çok önemli bir hocamız vardı, fatih terim."

    "gelsenkirchen'de çok türk ve çok galatasaraylı var. schalke-galatasaray maçında stadın yarısı belki de yarısından fazlası türk’tü. onun için sokakta yürümekte tabii biraz zorlanıyorum. almanya'da yaşayan türklerin bana olan desteği, tavırları beni çok motive ediyor."

    "hele ki galatasaraylıysanız ve o altyapıdan yetişmişseniz, gerçekten kelimelerle tarif edemezsiniz o anları..."

    "malatyaspor maçında ilk sahaya çıktığım an, hayatımın en güzel anlarından bir tanesiydi. hâlâ saatini, tarihini bile hatırlarım. her oyuncunun hayalidir o sahaya çıkmak, o taraftarın önünde yer almak."

    "eskiden arda ağabey olsun, semih ağabey olsun geldiklerinde en azından bizim kafamızı okşadıklarında bile çok mutlu oluyorduk. o günleri unutmadım. onun için ben de gidince genç kardeşlerimin ne hissettiklerini biliyorum."

    "bizi oraya yeteneğimiz getirdi evet ama orada bize hayat hakkında olsun ilerideki yaşamımız hakkında olsun çok şey öğretiliyor. iyi bir insan, iyi bir vatandaş olmayı öğretiyorlar ilk başta."

    "galatasaray akademisi'nden girdiğinde orada bir yazı var. ‘seni buraya getiren yeteneğindir, burada tutacak olansa karakterindir.’ diye. bu her şeyi özetliyor.

    "şampiyonlar ligi'nde ilk maçımı tt arena'da schake'ye karşı oynadık, 0-0 bitmişti. o maç çok iyi oynamıştım ama deplasmandaki maçta takım olarak çok kötü oynamıştık. sadece güzel olan şey o stattaki galatasaray taraftarıydı, gerçekten inanılmazlardı."

    "izleyebileceğim her galatasaray maçını izlemeye çalışıyorum. belki şu an güzel bir hava yok ama biz bu zamanları çok gördük. galatasaray asla pes etmez."

    "bana davranışları olsun, aşıladığı güven olsun, şu an bile yanına gittiğimde gösterdiği şefkat olsun gerçekten çok çok saygı duyduğum önemli birisi. allah başımızdan eksik etmesin fatih terim'i."

    "fatih hocam beni oyuna aldı. antrenmanlarda iyi performans göstermiştim aslında hafiften bekliyordum, içimde vardı öyle bir şey. hocam da beni oyuna alarak onurlandırdı."

    ozan kabak
App Store'dan indirin Google Play'den alın