resim
Sinan Gümüş
Takım:Eyüpspor
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:30
Boy:1.79
Uyruk:Türkiye
  • 4826
    genç futbolcular için kariyerinin başındayken kimi örnek alman gerektiğinin ne boyutta önemli olduğuna dair canlı bir figürdür kendisi. çok emin değilim ama türkiye kupası'nda bir maçta sonradan oyuna girmişti kendisi. o zaman daha altyapıdan yeni yeni çıkıyor, altyapı maçlarında uçuyor kaçıyor, a takıma göz kırpıyor vs. oyuna girdi, bir tane de gol attı. o zamanki "genç sinan" o golden sonra sahada mutluluktan ağlamıştı. a takım forması altında ilk resmi golüydü. ulusal bir kanal kendisinin maçını yayınlarken gol atmıştı, üstelik de sevdiği forma altında abilerinin yanında gol atmış ve sayesinde herkes sevinç yumağı olmuştu. işte bu ruhu koruyarak tecrübelenince insanın futbol hayatı farklı yöne gidiyor. hele bir de doğru anileri takımda örnek alınca çok daha farklı yöne gidiyor. eğer ki sinan , sneijder'i geçtim, podolski'den sadece forma numarası olan 11'i değil de onun yeteneklerini nasıl geliştirdiğine dair bilgiyi, sol ayağını nasıl daha da etkili kullanabileceğine dair bilgiyi örnek alsaydı bir süper yıldız olmazdı belki ama çok iyi bir görev adamı olur, kendine de hem galatasaray'da hem de belki de milli takımda iyi bir görev edinebilirdi.
    ama sinan kendini geliştirmemeyi tercih etti. yalan yok 21. şampiyonluğumuza çok çok kritik noktalarda attığı gollerle katkıda da bulundu ama o istenilen seviyeye hiç gelemedi. futbolu aklıyla oynayabilen bir yapıya evrilemedi. bu sebeple de şu anda bulunduğu genoa'da forma şansı bulamıyor.
    gençler bu örnekleri çok dikkatli incelemeli. 66 numaralı arda'nın yükselişi, 10 numaralı a.madridli arda'nın parıl parıl parlayışı ve ardından 7 numaralı arda'nın sosyal hayatı sebebiyle çöküşü gibi bir örnek de var, yukarıda anlatmaya çalıştığım sinan gibi bir örnek de var, merih gibi, ozan kabak gibi, çağlar söyüncü gibi, real sociedad forması giyen nihat gibi, dortmund'taki ilk yıllarını baz alarak nuri şahin gibi örnekler de var. hayattaki tercihleri işte bu sebeple çok dikkatli yapmak lazım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın