• 147
    (bkz: ne dediler/#2835173)

    fiba çalışmalara başlamış belli ki. :(

    barça ve real madrid özelinde söyledikleri doğru (ben daha az zarar açıkladılar diye biliyorum) fakat ikiyüzlülük yapmış; euroleague'de yer alan 16 takımın (bu sezon 18'e çıktı sayı) 8'inin geçtiğimiz sezon artı verdiğini, 2'sinin sezonu denk bütçeyle kapattığını, kalan 6 takımın (barça, çeska, fenerbahçe beko, khimki, milano, real madrid) zarar açıkladığını belirtseymiş keşke. zarar açıklayan 6 takımdan khimki ile milano denk bütçeye yakın bir zararla kabul edilebilir eksiler yazdılar hanelerine. 16'da 4 pek de kötü bir tablo sayılmaz, hı?

    kimsenin euroleague'i nba ile bir tuttuğu yok zaten. nba bambaşka bir dünya, başlı başına bir ekonomi, paranın su gibi aktığı bir endüstri; ancak euroleague de dünya basketbolunda nba'den sonra gelen en iyi 2. üst seviye lig, avrupa'nın da en iyisi. beğenilse de beğenilmese de gerçek bu ki nba yönetimi boşu boşuna entegrasyon anlaşmaları yapmıyor euroleague yönetimiyle, vardır altında bir sebep herhalde?

    son iki paragraf ise komple euroleague boklama, alttan alta fiba şampiyonlar ligi olumlama uğraşından başka bir şey değil. tanjevic 2019 yazında fiba tarafından hall of fame listesine alındı. tanjevic'in olduğu hall of fame listesine 2010'dan itibaren dahil edilen erkek koçlar:

    lindsay gaze
    mirko novosel
    john donohue
    cesare rubini
    jorge canavesi
    dusan ivkovic
    bogdan tanjevic
    mou zuoyun

    sizce de bu listede bir tuhaflık yok mu? ismi olanlar içerisinde ivkovic ile tanjevic, fiba bünyesinde çalışmalar yapan basketbol adamları, belirteyim.

    euroleague takımları ağırlıklı olarak sahiplik müessesesiyle çalışır, takımların sahipleri vardır. böyle bir ortamda bu sahiplerin ellerindekileri bile isteye uçuruma sürükleyeceklerine ihtimal verebiliyor musunuz? kodaman kapitalistler yapar mı bunu? ayrıca, şu an euroleague'de herkes halinden memnun vallahi, sürekli artan bütçeler bunun en büyük göstergelerinden biri. sadece ali koç dertlidir diye tahmin ediyorum ki bu da artan kurların sebep olduğu uç piyasa dalgalanmasından ve ülke ekonomisindeki kötü gidişattan ötürüdür.

    keşke fiba organizasyonlarını üst seviyelere çekebilse de ciddi rekabet beraberinde daha da fazla kalite getirse; ancak pr'ı bile son derece amatörce yapan bir kuruluş için yakın gelecekte pek mümkün gözükmüyor bu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın