• 35
    türk futbolu özelinde çoğunlukla başarısız ve utanç dolu yıllardır.

    bu ülkede bu yılların başında şike ile şampiyonluk yaşayan fb kendisini kurtarmak için siyaseti olduğu gibi futbolumuzun içine soktu.

    şike sürecini hatırlayalım. önce mahkemeler etkilemez tff kararını dediler çünkü mahkeme suçlu bulmuştu. sonra hükümet ise fetö bahanesiyle yargıtay kararını bozdu ve "deliller usulsüz toplandı." denilerek davayı düşürdü. bu sefer de mahkeme kararı tff'yi bağlara geldi konu tekrardan. ve küme düşürülmeden ceza almadan kurtuldular.

    yargıtay kararı hala çıkmamıştır nedense! (siyasilerin fb üzerinde koz olarak bu kararı tuttuklarını sanıyorum.)

    bu süreçte ise uefa cezayı yapıştırdı ve onaylandı. cas davası namusumuzdur diyen fb yöneticisi o zamanlarda bu davayı çekti. kendisi şimdilerde tff başkanlığı yapmaktadır!

    en son da gözümüze soka soka zorlu meselesini gerçekleştirmiş ve 2010'lu yılların başı nasıl başladıysa sonunu da öyle bitirmişlerdir. fb artık her şeyi göstere göstere yapabilmektedir. siyasi ve ekonomik gücü ve desteği güçlü olanlar şu aralar futbolumuzda hüküm sürüyor.

    milli takım açısından da çoğunluğu başarısız geçirdiğimiz bir dönem olmuştur.

    galatasaray'ımız ise tüm bu kötülüklere rağmen bu dönemin en başarılı kulübü olmuştur. adalet nedir bilmeyenlere dersini vermiştir.

    burada oluşturulan listeye hatırladığım kadarıyla cevap vereyim. tabi milli takım da başarısız olunca bu listedeki "en"'ler hep galatasaray'ımız üzerinden olacak:

    en sevindiğiniz maç: 11 aralık 2013 galatasaray juventus maçı (nasıl en sevindiğim maç olmasın. askerdeydim önümüzde teğmenler vardı. gol oldu kendimi teğmenlerin üzerinde buldum sevinçten. askerliğimi yakıyordum az kalsın*
    en üzüldüğünüz maç: 6 mayıs 2012 galatasaray beşiktaş maçı süper final maçı. 2-0 öndeyiz ve maç sonunda 2 dk'da 2 gol yiyerek berabere bitirdik maçı. fenerbahçe için yapılan süper finalde bu puan kaybıyla birlikte ne yapar ederler final maçımızı fb'ye verirler ve normal sezon şampiyonluğumuzu yalan edecekler diye üzülmüştüm çok. ama fb'ye unutamayacakları bir dersi verdik*
    en iyi oyuncumuz: fernando muslera
    en kötü oyuncumuz: daha doğrusu en büyük kazık: tarık çamdal
    en kritik ve hayati galibiyet: 12 mayıs 2012 fenerbahçe galatasaray maçı bu maçta fb şampiyon olsaydı düzenleri kaldığı yerden devam ederdi. biz şampiyon olduk ve dünyaları başlarına yıktık! maç özeti için: https://www.youtube.com/watch?v=5MsFBp6joP4
    en güzel gol: wesley sneijder'in 18 ekim 2014 galatasaray fenerbahçe maçında attığı goller.
    en kritik gol: mitroğlu'nun golü 24 şubat 2019 galatasaray akhisarspor maçı
App Store'dan indirin Google Play'den alın