• 268
    şampiyonluk ihtimalimizin çok düşük olduğu sezon.

    kabul edelim ki sadece puansal bazda değil oyun bazında da çok kötüyüz. başka takımlar nasıl oynuyor beni ilgilendirmiyor, ben kendi takımının oyununa bakarım. iki ileri bir geri gideceksek ilk yarıdaki gibi, gene aynı puanı toplar ilk 4'e bile giremeyiz. net şekilde oyunumuzu geliştirmemiz gerekiyor. oyunumuzu geliştirdiğimizi varsayarak puan tahminlerime geçersek;

    (bkz: #2833040)

    sivasspor maçına kadar olan 7 maçlık serinin sadece bir maçı istanbul dışında; 19. haftadaki konyaspor maçı. iyi oynayan bir galatasaray şu 7 maçtan 6 maçı kazanabilir. fenerbahçe deplasmanına 0 puan yazarsak 18 puan toplamış oluruz bu bölümde. ligin de 24 haftasını yani 3/4'ünü bitirmiş oluruz; 45 puanla. maalesef bu puan geçen yılki * şampiyonluğumuzdan az (aynı haftada 46 puanla ikici imişiz, lider başakşehir 54 puandaymış). ondan önceki *şampiyonluktan da az (50 puanla ve averajla lidermişiz).

    25. haftadan sonra işler bizim için zorlaşıyor. sivasspor deplasmanına mart'da gideceğiz. muhtemelen soğuk ve futbol oynamaya elverişli olmayan bir ortamda maç yapacağız. 1 puan alsak kafi. şampiyon olmak istiyorsak beşiktaş'ı yenmeliyiz zaten. 3 puanı yazıyorum. rizespor da yine saçma sapan bir deplasman. bizim için hep sıkıntı. yine 1 puan yazılır. bu 3 maçtan en iyi ihtimalle 5 puan alabiliriz gibi geliyor.

    yine istanbul'dan çıkmayacağımız 3 maçlık bir periyot var. trabzonspor'un bugünkü kararından sonra * ne yaparlar bilemem ama evimizde, şampiyon olmak istiyorsak tabii, bu maçları kazanmamız lazım. zaten bu puanlama şampiyonluk şansına göre olduğundan 3 puanı bu maça da yazıyorum. hatta başakşehir'i de deplasman saymadığım için yine 3 puan yazıyorum. diğer maç zaten 3 puan. garip bir şekilde bu 3 maça da 9 puan yazılır.

    bu hesaba göre 30 hafta tamamlanırken 59 puanda oluyoruz. 2018-2019 sezonunda bu haftayı 60 puanla lider başakşehir'in iki puan gerisinde ikinci, 2017-2018 sezonunda da 63 puanla ikinci beşiktaş'ın 1 puan önünde lider tamamlamışız.

    son 4 deplasmandan da 12 puan alınır. alanyaspor da iyi başladı ama bitti görüldüğü üzere, çok korkulacak bir takım değil. diğer 3'ünü zaten yenebiliriz. 71 puanla ligi tamamlıyoruz. şampiyon olup olamamak diğer takımların performansına göre belli olur.

    şimdi yukarıda o kadar yazdım ama ne kadar zor olduğunu siz de gördünüz. 1m, 2b, 14g demek yukarıda yazdıklarım. yazarken çok kez yazımı tamamlamaktan vazgeçmeyi düşündüğüm oldu ama tamamladım, ne kadar zor olduğunu göstermek istedim. bunu yapabilmek için ne sakatlık problemi yaşamamız lazım, ne ceza. buna ek olarak da oyunumuzu / kadromuzu güçlendirmemiz lazım. tüm bunlara ek olarak da ipler bizim elimizde değil; rakiplerin de puan kaybetmesi lazım. zor yani. illa ki tökezleriz ve 71 puana bile ulaşamayabiliriz. zaten 70 puan altı demek %80 şampiyonluk gitti demek. dolayısıyla 2. lik bile bu sene bizim için iyidir. en azından şampiyonlar ligi ön eleme heyecanı yaşarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın