EuroLeague 16.Hafta Maçı
20:30 Sinan Erdem Spor Salonu
99 - 79
  • 4
    öncelikle şu yazımı şuraya bırakıyım... (bkz: #2826367)

    eski yazımda da belirttiğim hibi bu takım euroleague şampiyonu olacaksa ne simon ile ne de larkin olacak. evet 2 side süper basketbolcular ama şampiyonluk getir(e)mezler.

    şampiyonluk gelecekse eğer micic ile gelecek. micic ortada yoksa, larkin ve simon şapkadan tavşan çıkartsın diye beklersin. çünkü bu takımın beyni micic. micic oynadığı kadar bu takım oynayabilir. larkin'in saha içi görüşü micic kadar iyi değil. micic oynamadığında çok yavaş hücum ediyor efes.

    aynı şekilde bobua'yı da ne tutacak basketbolcu ne de geçebilecek basketbolcu euroleague'de yok! yeter ki bobua kafa olarak kendisini maça versin. 2. çeyrekte 16 sayı attı! 16... kafa olarak maçta olduğunda bobua nba ayarında bir atlet.

    efes'in kadro kimyası ve oyuncu yapısı euroleague'in üzerinde ve euroleague'te 20 sayı fark atamayacağı takım yok şuan. ergin ataman son fenerbahçe maçları ve cska maçını iyi analiz etti. takım fenerbahçe'yi her iki maçtada yenmiş olsa bile bazı anlarda çok zorlanmış ve bazı anlarda bireysel zorlama atışların isabet bulmasıyla kazanmıştı. cska maçında ise her zaman papaz pilav yemedi ve atışlar girmeyince yani yukarıda saydığım larkin ve simon'un şapkadan tavşan çıkarması sonuçsuz kalınca ve micic ile bobua'nın formsuzlukları cska'ya maçı kaybetmemize sebep olmuştu. tofaş maçı resmen antreman havasında geçti ve o eski hızlı anlara geri döndü takım.

    bu maça gelirsek... micic sahaya aklını koyduğunda ve bobua maça konsantre olduğunda anadolu efes önüne ne gelirse devirecek bir tsunami gibi çarpıyor resmen rakip defansa. basketbol ile ilgili olmayan arkadaşlara futboldan örnek vereyim. hani ara sıra m.city ve liverpool adeta hücum etmiyor, karşı takıma dayak atar gibi top oynuyorlar ya, aha işte öyle.

    futboldan devam edersek betimlemeye, micic bu takımın de bruyne'ü. oynayacak ve oynatacak adamı. çalışan mekanizmanın dişlisi değil, adeta o dişlilerin dönmesini sağlayan yağlama mekanizması. yanlış anlaşılmasın simon ve larkin her ikiside inanılmazlar, sana maçta kazandırırlar ama kupa kazandıramazlar. kazandırabilecek olsa kobe braynt her yıl kupa kaldırırdı.

    bu takım içeri penetre ederek oynadığı zaman avrupa basketbolunun en iyi basketbol oynayan takımıdır. nokta!

    not: bu kadar entry yazıp singleton'a hiç bir şey demezsem ayıp etmiş olurum. yiğidim duruşun çakalları korkutuyor. bu takım bu kadar güvenle oynuyorsa, o güvenin %50 si singleton'un sahada bulunmasıdır. ayrıca sertaç'ın bu kadar üzerine koyarak devam etmesi alkışı kesinlikle hak ediyor. özellikle milli takımda o pozisyonda çektiğimiz sıkıntılar bu kadar bariz iken.

    micic 23 sayı 5 asist ile oynadı. 5/7 üçlük isabetiyle
    beaubois 22 sayı 2 asist ile oynadı. 4/7 üçlük isabetiyle

    edit: ergin hoca sözlüğü okuyor mu bilen aydınlatsın :) yukarıya bıraktığım cska analizimde ne dediysem takım onu oynadı. pes doğrusu.
App Store'dan indirin Google Play'den alın