• 597
    galatasaray adı için yetersiz bir scout ekibimiz olduğunu düşünüyorum. ancak bunun sebebi yabancı futbolcu sınırı koyan tff'dir. scout ekibimiz ne kadar genç ve geleceği parlak oyuncu bulsada hocalarımız bu kısıtlı yabancı kontenjan tercihini tecrübeli yabancı futbolculardan yana kullanıyor, bu açıdan baktığımızda durum daha anlaşılır geliyor.

    valentine ozornwafor bu tanıma gayet net uyan bir örnek, kendisi scout transferiydi ancak tecrübeli bir isim alınacağından yabancı kontenjanında yer açmak için gönderildi. bir proje yapacaksak bunu galatasaray üzerinden değil de yabancı sınırı olmayan avrupanın alt lig takımları üzerinden yapabiliriz diye düşünüyorum. ancak bunun için de ayrı bir bütçe gerekiyor. daha uçan kuşa borcumuz varken bu tür şeyler sadece hayalden ibaret olur.

    scout transferlerini 16 yaş altı yapıp genç takımda denedikten sonra bu futbolcuları çifte vatandaş yapabilirmiyiz diye kulüp avukatlarıyla görüşmek lazım. tabii bu futbolcular için avrupa vatandaşlığı daha öncelikli maalesef.

    yani galatasaray scout ekibini neresinden tutarsan tut elinde kalıyor. scout ekibinde bir suç yok, hocalarda da bir suç yok maalesef bu sistemle bu kadar oluyor. bu sistemle avrupadaki takımlarla boy ölçüşmemiz de imkansız bir hal alıyor. belki bu durum takım ekonomik olarak bir düzlüğe çıkınca düzelir. yine de yakın vakit için hayal kurmayın derim.
App Store'dan indirin Google Play'den alın