• 595
    ingiltere'ye gelen mensupları için gözlerimle gördüğüm için söyleyebilirim ki adamların alandaki iş tanımı düzenli olarak maçlara gidip belirli futbolcular hakkında iyidir, kötüdür, sağ ayağı zayıf, yavaştır, mücadelecidir tipinde salt teknik özellikleri barındıran bir rapor hazırlamak ve teknik heyete sunmak.

    sonraki aşamada rapordan göze çarpan x bir oyuncu olursa oyuncunun iş ahlakı var mı, idman disiplini var mı, ülkeye adaptasyonunda sorun çıkar mı gibi tamamen saha dışıyla alakalı doneleri de ortaya koymak. bu noktada girişkenlik, bağlantılar, uyanıklık ve dil bariyeri önemli rol oynuyor.

    girdimi bir örnek ile bitirmek isterim; marcos do nascimento teixeira marcao kardeşi scout bulmuş ve tavsiye etmiş. scout ekibinden özel olarak analist metin çekiçler bu işin başını çekip nihayete varmasında gayret göstermiş.

    bana kalırsa çoğu pek tabi futbolu biliyor içinden gelmiş ama ahbap-çavuş ilişkisiyle orada oturuyorlar. bu departmanda daha değişik donanımda insanlara da yatırım yapılabilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın