• 594
    ya gerçekten bu adamların sağlam lobisi var. iki eleştiri gelsin hemen bi koruyucu ekip ortaya çıkıyor.

    tamam yönetimler hocalar hep hatalı, a'yı önerdiler almadılar, b'yi önerdiler almadılar.

    ya ilaç için bir tane yok mu? bir tane ya bir tane. lan bu adam nerden çıktı diyebileceğimiz, yok paraya aldığımız, adını sanını kimsenin duymadığı ve sonucunda yıldız vs olmasını geçtim, vasat bi rotasyon oyuncusu olan bir futbolcu bile olmaz mı?

    aldıramadıklarını geçtik tamam, yöneticiler, hocalar hep hatalıydı; yahu yıllarca küfür lugatınızda küfür bırakmayan kulüpten oynamadan milyonlarca para kazanan tarık çamdal'ı bizzat emre utkucan'ın kendi ifadesiyle, bu scout ekibi aldırmıştır. scout ekibi sadece önerir aldığı paraya karışmaz diyorsanız, o zaman pişkin pişkin gecenin 1'nde transfer komitesinin yaptığı toplantıdan fotoğraf paylaşmazsınız. eğer orada bulunacak kadar yetkinseniz, "bakın ben size tarık'ı öneriyorum, ahmet'i mehmet'i öneriyorum ama bu adamın ederi senelik 500bin tl'dir, 1 milyon tldir vs de diyeceksiniz.

    ayrıca scout ekibinin işi sadece bir futbolcu hakkında iyidir, kötüdür, sağ ayağı zayıf, yavaştır, mücadelecidir tipinde salt teknik özellikleri barındıran bir rapor hazırlama değildir.

    oyuncunun iş ahlakı var mı, idman disiplini var mı, ülkeye adaptasyonunda sorun çıkar mı gibi tamamen saha dışıyla alakalı doneleri de ortaya koymaktır. geçtiğimiz sene ingiliz basınında man united-de ligt transferini okuyanınız oldu mu acaba? basında çıkan haber doğru ya da yanlış ama tam da olması gerekendi. united gözlemcileri, de ligt'in babasının çok kilolu olması ve kendisinin de bu riske sahip olduğunu düşündükleri için transfere onay vermediler. yani bazeb oyuncu yetmez 7 sülalesini araştırmak gerekir.

    hadi sadece saha içi olsun diyelim, değil ama olsun, yahu bu kadar temposuz mücadele gücü düşük oyuncu transfer ettirilir mi? evet bu adamları scout ekibi bulmadı ama hiç analiz de mi yapmadılar?

    şimdi senin takımında mariano, nagatomo, belhanda, seri, nzonzi, feghouli, babel yanyana top oynayacaklar. acaba bu transferle söz konusu olduğunda bu isimler geçen sene neler yapmış hiç baktılar mı? yoksa sadece gol asist sayılarına falan bakıp mı rapor hazırlıyorlar?

    bu isimler geçen sene kaç kez sprint atmış ?
    bu isimler geçen sene kaç kez top kapmış ?
    bu isimler geçen sene kaç ikili mücadele kazanmış? gibi senin takım savunmanı doğrudan etkileyecek şeyler raporlanmış mı? bu nar teknik heyete iletilmiş mi?

    yönetim hatalı, hoca hatalı, futbolcular hatalı, maşallah bi scout ekibimiz günahsız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın