resim
Papa Alioune Ndiaye
Takım:Pendikspor
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:33
Boy:1.80
Uyruk:Senegal
  • 3319
    performans=yetenek midir?

    yoksa;

    performans=yetenek x verim midir?

    futbolcuların performanslarını sadece yetenekleriyle ve kendileriyle ilgiliymiş gibi değerlendiriyoruz. bu bizi çok yanlış sonuçlara götürüyor. bu futbolcuları sahaya yerleştiren ve onlara çeşitli görevler veren teknik direktörün payı nerede? yukardaki formülde verim diye kısalttığım değişen burada devreye giriyor.

    baştan yazayım bence papa alioune ndiaye; jean michael seri ve steven n'zonzi'den iyi futbolcu değil. kariyer olarak da bu iki futbolcunun gerisinde.

    fakat ndiaye pres futbolu oynatmayı seven bir hocanın elinde bu iki futbolcudan da verimli. o hoca da fatih terim.

    2018-2019 sezonu sonunda ndiaye`'nin performansını eleştiren ve tekrar alınmaması gerektiğini söylenlerdendim. bunu düşünürken aklımdan geçen şey ndiaye'den daha kariyerli bir futbolcu değildi. en az ndiaye kadar mücadele gücü yüksek fakat teknik kapasitesi ndiaye'den daha iyi bir futbolcu hayal ediyordum. mario lemina ile bu noktaya yaklaştığımızı düşünüyorum.

    n'zonzi ve seri karşılaştırmalarını ise yersiz buluyorum. sonuçta bu iki futbolcu da kapalı kutu değil. geçmişte çeşitli teknik direktörler bu oyunculardan verim almış. ortada bir sakatlık problemi de yok.

    sahada başarılı olan fatih terim'in transferde başarısız olduğunu kabul etmemiz lazım. en azından dördüncü dönemi için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın