• 594
    mtomrukcunun da belirttiği gibi birçok kaliteli menajeri bünyesinde barındıran lig.

    bunların yanı sıra şu an bu ligde yer almayan kaliteli menajerlerden conte ve sarri'nin de yolu bu ligden kısa süre önce geçti ve biri ligi diğeri de avrupa ligi'ni kazandı.

    günümüz futbolunda oyuncu kalitesinden ziyade menajer ve taktik kalitesi daha çok fark yaratıyor. bu sebeple premier lig arayı iyiden iyiye açıyor. yani o "barcelona'ya ne anlatıcan, oynuyorlar zaten, beni koy ben de şampiyon olurum" günleri geçti.

    lig lig bakacak olursak la liga'dan sadece simeone'yi bu ligde görmek isterim. mesela arsenal'in başında. valverde kanımca futbol cahili. zidane'ın da overrated olduğunu ve modern futbola çok büyük bir katkısının olmadığını düşünüyorum. oyunun psikolojik kısmını iyi yöneten ve bu sebeple başarılı olan biri. tıpkı hamza hamzaoğlu gibi.

    serie a için conte ve sarri dışında biri aklıma gelmiyor. gattuso yolun başında. inzaghi italya'ya daha çok yakışıyor. tabii rolando maran'ı bir underdog takımda görmek ister bu gözler. ama zor gibi.

    almanya'ya bakınca net olarak öne çıkan bir isim var. o da malumunuz nagelsmann. futbolda reform anlamında benim nazarımda top 3 hocadan biridir. ama çok farklı, idealist biri. önüne milyonları sersen yine de gelmeyebilir premier lig'e. tıpkı bayern'i reddettiği gibi. tabi daha 32 yaşında olduğunu unutmamak lazım. anormal bir durum olmazsa en az 30 yıl daha antrenörlük yapacaktır. ve hissiyatım ilerde bir gün liverpool hocası olacak diyor.

    geriye kaldı ligue 1. galtier-everton çok hoş bir ikili olabilir ama everton'ın ancelotti çözdüğü bir seviyede bu biraz nankörlük olur. tuchel abimiz rakip analizi konusunda belki de dünyanın en iyi hocası. ona da chelsea yazıyorum.

    uzun lafın kısası; yeryüzündeki top 10 hocanın yarısından fazlası şu an pl'de ya da yolu pl'den geçmiş.

    geçmeyenlerin geçmesini de dört gözle bekliyorum.

    edit: nasıl bir nefretse man.utd'a kimseyi yazmamışım. siz öyle takılın arkadaşlar sıkıntı yok. :)
App Store'dan indirin Google Play'den alın