resim
Marcos do Nascimento Teixeira
Takım:Sevilla
Mevki:Stoper
Yaş:28
Boy:1.85
Uyruk:Brezilya
  • 1312
    takımımızın son yaptığı 14 aralık 2019 galatasaray ankaragücü maçında saçma sapan bir penaltı yaptırarak puan kaybında önemli rol oynayan stoper.

    doğal olarak, ilgili maçtan sonra, başlığı altında hakarete varan eleştirileri bol bol gördük. takımın şu anda böyle puan kayıplarına hiç tahammülü olmadığı için eleştirilerin dozu da bir hayli yüksek. umarım buradaki tepkilerin benzeri tribünlerde de olmaz.

    her ne kadar kendisi ilk on bir için şu an yetersiz olsa da transferinin doğru bir hamle olduğunu düşünüyorum. maliyeti az, yaşı bir stoper için genç, sol ayaklı ve ayağı fena değil. ancak şampiyonluğa oynayan bir takımın ilk on biri için hem tecrübesiz hem de teknik eksiklikleri çok fazla. olması gereken, tomas ujfalusi ayarında tecrübeli bir defans oyuncusunun yanında ve ya yedeğinde oynamasıydı. aynı durum christian luyindama nekadio için de geçerli. tomas ujfalusi ismini anmamın sebebi semih kaya gibi bir yetersizi bile derleyip toparladığını hatırlatmak içindi.

    planlamanız eksikse, takım kadronuz yetersizse, marcao gibi oyuncuların gelişimine katkı sağlamanız zor olur. bizim on birimizin en tecrübesiz iki oyuncusu defansın göbeğinde oynuyor. yanlarında oynayan bekler temposuz. önlerindeki orta sahalar sürekli değişiyor. bu ortamda tecrübe eksiği olan stoperlerin hata yapmama olasılığı yok.

    marcao için sabretmemiz lazım. tekrar edeyim; kendisi vasat bir oyuncu ve ilerde çok büyük bir futbolcu olma şansı az. ama oyunu biraz gelişirse kadroda daha sağlam bir konuma geçebilir. en azından satışından üç beş milyon euro kar edebiliriz ileride.
App Store'dan indirin Google Play'den alın