1988-89 UEFA Şampiyon Kulüpler Kupası 2. Eleme Turu Rövanş Maçı
13:30 Ali Sami Yen Stadyumu
5 - 0
  • 169
    üzerinden 31 yıl geçmiş olan, galatasaray'ın "avrupa fatihi" ve imkansızları mümkün kılma kimliğini kazanmasında bir dönüm noktası olan maç.

    sanırım orta bire gidiyordum. maçlar o zamanlar gündüz oynanırdı türkiye'de. maçın olduğu saatte ben okuldaydım; okullar ve hocalar çok disiplinliydi. kaçmak, bir yerde maçı izlemek mümkün değildi. okul biter bitmez maç ne oldu acaba diyerek eve koşmuştum. 11 yaşında bir çocuk olarak 3-0 yenildiğimiz maçın rövanşında galatasaray'ımızın en az 4-0'lık bir galibiyetle rakibi eleyeceğine dair umudum vardı. ve eve geldiğimde maç hala bitmemişti 4-0'dı ve ben geldikten sonra 5. golü de atmıştık.

    yukarıdaki entry'de yazarın galatasaray ona inananların takımıdır ifadesini çok anlamlı buluyorum. 11 yaşında bir çocuk olarak ben inanıyordum. bugün birçok galatasaray taraftarının 3-0'lık bir avrupa kupası yenilgisi sonrasında takımlarının tur atlayabileceğine inanacağını düşünmüyorum. onları suçlamıyorum da; tersine anlıyorum. bunları birebir kendim yaşamasam ve bugünkü gibi süper materyalist bir çağda ve dünyayı ve türkiye'yi yöneten bu insanlarla büyüsem ben de umutsuz olurdum.

    düzenleme: ifade düşüklüğü düzeltildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın