resim
Emin Bayram
Takım:KVC Westerlo
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.92
Uyruk:Türkiye
  • 69
    fm oynayıp gaza gelen arkadaşların yaptığı yorumları bir kenara bırakırsak, şu ortamda sahaya sürülmesi durumunda kariyeri bitme noktasına gelecek olan yeteneğimizdir.

    arkadaşlar, genç futbolcu çıkarmak iyidir, hoştur da bugün düşündüğünüzle yarın söylediğinizin birbirini tutmayacağını bilin. sonra dedi dersiniz.

    bakın, semih kaya mesela. ilk çıktığı sene 2011-2012. deli gibi hata yapıyordu o sene. gözümün önünde beşiktaş maçında yedirdiği gol falan var mesela. ama herkes destekliyordu, 10 sene stoper ihtiyacımız olmayacak diyorduk. neden? çünkü takım hayvan gibi top oynuyordu, yanında hatasını kapatacak ujfalusi vardı, semih beşiktaş maçında o hatayı yapıyor, golü yediriyor, hemen ardından takım gidip beşiktaş kalesine topu sokuveriyordu. hal böyle olunca sen de genç abisi hata yapacak diyordun.

    sonra noldu? takım boka sarınca semih'le de alenen taşak geçilmeye başlandı.

    sinan gümüş. girin burada sinan gümüş başlığına, bakın ilk entrylere. bi de son entrylere bakın.

    bakın, öyle genç oyuncu yetiştirme işi, bizim gibi şampiyonluk kovalayan takımlarda takım kötüyken olmaz. takımın iyi olacak. emre b.'ye bakın mesela. uefa kupası yarı final maçında kırmızı yedi lan. orda turu kaybetseydik, yahut finalde kaybetseydik emre'ye neler söylenirdi, kariyeri nasıl bir noktaya giderdi farkında mısınız?

    bugün ankaragücü maçı'nda emin oynayıp hata yapsa bi şey demezsin, ama haftaya bir daha yaparsa adamı topçu değil ilan edersin. sen de biliyorsun kendini, birbirimizi kandırmayalım.

    bi de bi şeye dikkat çekmek istiyorum. takım iyi oynarken taraftar hiçbir zaman gelip de abi ama alt yapıdan topçu oynatmıyoruz demez. bunu ancak takım kötüyken dersiniz. bu ne demek biliyor musun? o oyuncuya gel takımı kurtar demek bi nevi. nasıl bir baskı yüklediğinizin farkında mısınız o çocuklara?

    takım kötüyken alt yapıdan çıkmış ve çok başarılı olmuş bir topçu örneğiniz varsa buyrun. ama türkiye'de 20 yaş altı bir oyuncu 3 büyüklerde 11 oynayıp başarılı olabiliyorsa, bunun sebebi takımın iyi olmasıdır.

    lütfen artık fm'yi kapatın, gerçek hayata dönün. fatih hoca o psikolojiyi hepinizden iyi bilir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın