• 46
    "300 milyon euro takım değeri olduğu için kıyas kabul edemeyiz" tayfasının salması gereken takım. atalanta büyük bir takım değil. atalanta tarihi başarılarla dolu, gelene geçene saplayan ama son 4-5 senede durmuş bir takım değil, atalanta kendi kafasına göre takılırken bir anda bir milyarderin dur ben alayım, paraları da basayım dediği bir takım değil. kendi yağı ile kavrularak, bizden daha az seyirciye oynamasına ve italya'da kupa anlamında başarı sağlayamamasına rağmen, yayın geliri anlamında da bize göre aman da aman artısı olan bir takım da değil.

    geriye dönüp sormamız gereken soru şu: 2011 yılında serie b den çıkan, arkasında inanılmaz bir taraftar gücü (ki bu dünyanın en yanlış algısı, arkasındaki taraftar gücü bizden fazladır harcama rakamlarına baktığımızda) olmayan, epl gibi benchmark bir tv gelirine sahip olmayan bir ülkenin orta halli takımı nasıl oldu da 9 sene içerisinde bu hale geldi, ancak biz gelemiyoruz?

    aslında sorunun cevabı basit. stabil bir hoca, taktiğe göre transfer, genç oyunculara yatırım ve sabır.

    sabır noktası taraftarda başlar ve biter, sadece galatasaray sözlük okuduğunuz zaman bile sabır unsurunun kulübümüzde var olmadığını ve olamayacağını anlıyorsunuz. 5 tane potansiyelli gence 3. maçın sonunda ana bacı sövecek, 30+ yaşında, fm 2014 kariyerlerinde bir dönem formasını giymiş hazır oğlu hazır isimler istiyoruz.

    stabil bir hoca konusuna değinmiyorum.

    taktiğe göre transfer. bu şu demek, isimden bağımsız oyuncunun özellikleri kapsamında ve kafadaki oyun şablonuna göre transfer. 4-3-3'e göre kadro kurup, kadroda toplam 3 stoper varken 5. maçta 3-5-2, 3-6-1, 5-4-1 gibi taktiklere dönmeyeceksiniz. hızlı kanat alacaksın isim önemli değil. orta mı yapıyorsun bol bol? kafa vuruşunda etkili forvet alacaksın gibi gibi.

    biz baştan aşağıya tabuları yıkmaz isek atalanta olamayız. mevcut sabır kapasitesi ile ise olmamızın imkan ve ihtimali yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın