• 1153
    o kadar homojen bir organizasyon ki, avrupa liglerinden hiçbirini izlemeseniz bile bu organizasyondaki maçları izleyerek avrupa'da futbolun seviyesini anlayabilirsiniz.

    doğrudur, ekonomik olarak özellikle de tepedeki avrupa takımlarının bir çoğu ile muazzam bir ekonomik dengesizlik, fark var. fatih hoca iki senedir her maç sonrası makas açıldı diye ağlıyor, doğru diyor ekonomik olarak makas açıldı ama asıl ondan daha büyük bir detayın farkına varmıyor.

    dediğim gibi homojen bir yapı bu organizasyon ve bizim gibi modern futbolun çok uzağında kalan takımları içinde kabul etmiyor. bunu geçen sene de gördük, bu sene de gördük.

    bu organizasyonda ister ultra zengin, ister öz kaynakları ile isterse de orta seviye bütçe ile hangi takım oynarsa oynasın bir şablonu var. toplu halde bir takımın neler yapabildiğini görüyorsun. cl'nin kadro ya da ekonomik olarak kadro değeri galatasaray'dan çok daha düşük takımlar bile bir şablonu var. her maç en olmadı üç defa net gol pozisyonuna giriyor. hızlı hücuma çıkıyor ya da barcelona bile olsa karşısında kapanıyor, bir savunma şablonu gösteriyor. ekonomik makasın yanında bence daha vahim ve umut kırıcı fark işte bu.

    biz hiçbir zaman psg, madrid bütçesinde olmayacağız zaten. fakat cl'nin orta düzey takımlarının oyun planlarına, taktiklerine, tempolarina da yetişemiyoruz. bizim yapmamız gereken ekonomik makas var diye ağlamak yerine eldeki imkanlarla ki kötü imkanlar bence yok, iyi bir yemek çıkartmaya çalışmak.

    dediğim gibi bu organizasyon ekonomik olmasa bile en azından oyun planı, tempo, fizik güç, hücum varyasyonu, savunma disiplini gibi konularda homojen bir yapıda ve bizi bu halimizle bizi içinde kabul edemiyor.

    19-20 sezonunda grubumuz, salzburg, atalanta, brugge, galatasaray şeklinde bile olsak yüksek ihtimal sonuncu bitirirdik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın