aynı isimdeki diğer başlıklar:
  • 18
    fatih terim'in a planında kesinlikle düşünmediği ama b planında ihtiyaç duyduğu oyuncu tipi. bu yüzden vedat muriqi'yi gerçekten istese bile ne yapın ne edin getirin diye tutturmadı. böyle takıntılı bir şekilde isteseydi, abdurrahim albayrak, amrabat ve emre akbaba'da olduğu gibi bir şekilde alırdı takıma. zaten, vedat muriqi transferinin gerçekleşmemesi sonrası bu tipte başka bir oyuncu aldırmaması da buna işaret ediyor.

    ancak, tüm yaz planlamasını yaptığı pas oyununun iflas etmesi sonrası kesinlikle, muriqi gibi oyuncu olsaydı, falcao sağlıklı bile olsa a planı haline gelir ve oyun geçişini daha sancısız gerçekleştiriyor olabilirdik.

    fatih hoca planlamasını yine euro 2008'deki milli takıma göre yapıyor. a planı 4-1-4-1 ve nihat tipi santrfor olarak falcao ve maç skoruna göre gerideysek veya kötüysek, önce orta sahada ayarlamalarla 60. dakikaya kadar 4-4-1-1 ve yine sonuç alamadıysa orta sahadan birini oyundan çıkararak, semih şentürk tipi bir santrfor ile 4-4-2'ye geçiş.

    bu yüzden b planında iyi bir pivot santrfora ihtiyaç duyuluyor ve açıkçası, a planı olan nihat tipi santrfor ile 4-1-4-1 yine işlemezse, pivotun dahil olduğu bir yapıya geçilmesi kaçınılmaz duruyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın