• 26
    tugay ve bülent' le tanıdım galatasaray altyapısını. hatta ikisinin akşam lisesinde aynı sırada fotoğrafları çıkmıştı gazetelerde. sonra malumunuz emre, sabri, arda katıldı altyapıdan.
    benim için altyapı topçusu kaptancüneyt tanmandır. maç seyretmek için top toplayıcılık yaptığım sıcak bir ankara gecesinde hazırlık maçı için şekerspor ile oynuyorduk. çok gençti cüneyt tanman sanırım 1 sene giresun' da kiralık gitmişti. takıma tekrar katılmıştı. maç öncesi ısınmada bana çok uzun gelen bir sohbetimiz olmuştu.
    çocuk aklı ile " hiç gidilir mi galatasaray' dan? " demiştim, üşenmedi cüneyt tanman, koca adama anlatır gibi anlattı bana. oynamak için gittiğinden, her genç oyuncunun galatasaray' da oynamasının mümkün olmadığını söyledi. üzüldüm içimden. ikinci yarı oyuna girdi cüneyt tanman ve bir daha da çıkmadı.
    o zamanlardan beri bizim olsun, çamurdan olsun diye düşünürdüm altyapıyı. ama gerçek futbol böyle değildi. yetmiyordu bizden çıkanlar. ne yapıyorduk peki ? toplamaya başlıyorduk başka takımların iyilerini. hatırlayın ismail' i, yusuf' u derwall zamanından. onlar da başka takımlarda yetişmişlerdi ve biz kapıvermiştik. gerçek buydu. sende yoksa olanı alacaktın. yoksa işin zordu.
    geldik bugüne. hala özlemle bekliyorum cüneyt tanman' ları. arada arda ağzımıza bir patmak bal çaldı, gitti. şimdi celil, yunus var. ama yetmiyor işte. onlardan daha küçüktü tugay ve bülent. hala unutamadık. demek ki yapabilenler vardı bu işi.
    niye yoklar suç sistemde mi çocuklarda mı? 3 tane koşan, basan, top kapan çıkmadı son yıllarda altyapıdan. gol atan, gol tutan değil, okan, emre, suat gibi 3 savaşçı bulamadık. bu anlayışla bulamayacağız da. örnek varken aslını bulamamak çok üzücü. galatasaray kültürü altyapı topçusunu sever ve sahiplenir. beşiktaş' ın sadece bir dönem yapabildiğini biz yıllarca yaptık ama şimdi olmuyor maalesef.
    sonuçta ben eksiği oyuncularda görüyorum. gelişmiyorlar. buna fizikleri de, oyunları da, beyinleri de dahil. kabul edelim çalışmıyorlar. siz inanıyor musunuz altyapı hocalarının bunların üstüne titremediklerine ? idman 2 saatse fazladan 1 saat çalışan oyuncu olsa niye yeni arda çıkmasın ?
    kendilerini olmuş, bitmiş sanıyorlar. yok öyle bir dünya artık. trabzon' da o kadar genç parlıyor nerede florya' dakiler ? ozan kabak var önlerinde neden o' nu geçmeye çalışmıyorlar ?
    hep mi kabahat hocada ? hep mi yönetimde ? varsa yeteneğin, hevesin taraftar arkanda, göster kendini. 19 yaşına geldiler hala altyapı topçusu lakapları.
    sınırlı demek ki yetenekleri o zaman yapacak bir şey yok. dağılacaklar alt liglere, hayatlarını kazanacaklar, benim de içim yanmayacak. anadolu futbolunun da böyle gençlere ihtiyacı var. birilerinin de bu kadroları doldurması gerek öyle ya her altyapı topçusunun kendi takımına monte edilmesi şartı yok. zaten kadroyu da zorlayamıyorlar.
    evet, zorlamanın alemi yok. altyapı çalışacak. herkes cengiz, merih, ozan olamayacak. kalan sağlar bizim olacak.
    cüneyt tanman aklıma geldi sabah sabah. defansta başlayıp, forvete bile geçti. gitsinler sorsunlar cüneyt' e , tugay' a, bülent' e, abi nasıl yaptınız, diye.
    uzattım ama sinirimden. yetenek doğuştan lakin geliştirmek çalışmaktan geliyor.
    çalışanlar avrupa' da top koşturuyor,
    tembeller de kupa maçı bekliyor ve o maçta da yoklar ortada. kimse sadece kupa maçı olmaz ama demesin.
    hevesi olan tek maçta gösterir maharetini, biz de dururuz arkasında.
    ama ümidim yok maalesef.
App Store'dan indirin Google Play'den alın