resim
Bafétimbi Fredius Gomis
Takım:Kawasaki Front.
Mevki:Santrfor
Yaş:38
Boy:1.84
Uyruk:Fransa
  • 4145
    galatasaray tarihinde bir sezonda en çok gol atmış yabancı oyuncu oldu, hatta lig tarihinde de ikinci sırada. takım oyununa nasıl bir katkısı yok anlamıyorum, adam forvetin yapması gereken koşuyu yaptığında iki defansı sürüklüyordu, garry ve feghouli'ye epey alan açıyordu. geçen sene "diagne kötü oynamıyor, onyekuru'nun patlaması onun yüzünden" diye kendimizi avutacağımıza bu adamın yaptıklarına bakalım. evet diagne için de bunu bir yere kadar söyleyebiliriz, ama burada aslan payı diagne değil, onyekuru'nun bireysel becerisi ve kalitesi. aynı durum rodrigues için geçerli değil, vedat'la bu sezon aynı verimi veremiyor mesela.

    işin garip tarafı, bu adamın oyun katkısı diagne'den kötü denmiş... yahu adamı beğenmeyebilirsiniz, yetersiz görebilirsiniz, skor değil, oyun katkısında kafanıza soru işareti de düşmüş olabilir, ama diagne ile mukayese ederken bu adamı daha kötü görmek nedir? ben de şu an transferini istemiyorum, ama galatasaray tarihinde iz bırakmış, 15 sene sonra da hatıralara gelecek olan bir adamı böyle değersiz göstermek de bizim taraftara yakışırdı doğrusu. fiziğini kullanan, ayakları yere sağlam basan, tek topa iş bitiren, gariptir ki takımı da ileri taşıyabilen gayet verimli bir performans gördük o tek sezonunda. tabi ki elmander değildi, hakan şükür değildi, ama nonda'dan da, stancu'dan da, podolski'den de, diagne'den de daha faydalı oldu bu adam.

    ekleme: bence kendisinden daha iyi bir tek baros vardı, gomis kadar gol atamasa da. o da yine iki sezon tam verimli olabildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın