resim
Jakup Jimmy Durmaz
Takım:Gençlerbirliği
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:35
Boy:1.80
Uyruk:İsveç
  • 398
    sofiane feghouli, formda olduğu bir günde gerçekten tek başına bile maç kazandırabileceğini birçok kez kanıtladı. ancak, formsuz olduğu bir günde ise takımı özellikle savunma anlamında bir kişi eksik oynattığı da bir gerçek.

    jimmy durmaz ise, yetenekli olmasına rağmen tabii ki bir feghouli seviyesinde oyunu etkileyebilme gücü yok. ancak, takım savunması anlamında hem babelden, hem feghouli'den hem de emre mor'dan daha çok efor sarf eden bir oyuncu. en azından takımı savunmada bir kişi eksik oynatmaz.

    özellikle, nagatomo'nun önünde oynasa bir nebze anlarım da sağ beki mariano olan ve 4-1-4-1 oynamayı çalışan bir takımın bek oyuncusunu bu kadar yalnız bırakma gibi bir lüksü olamaz.

    bizim ligimizde ne kadar geçerliliği halen olsa da modern futbolda, ne kadar yetenekli olursa olsun savunmaya yardım etmiyorsanız, maç kazanmakta zorlanıyorsunuz. zaten takım mühendisliğini öncelikle, bu plana uygun yapmazsanız daha çok "makas açıldı" filan der, club brugge gibi dinamik takımlara imrenirsiniz.

    açıkçası, artık takımda formundaysa çok yetenekli ama savunma katkısı olmayan feghouli gibi oyuncular yerine, oyunun iki yönünde de mücadele veren ömer bayram ve jimmy durmaz gibi oyuncuları görmek istiyorum. ha bu tarz olup bir de üst düzey yetenekli mario lemina gibi adamlar bulsanız zaten mükemmel olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın