resim
Ömer Bayram
Takım:Amed SK
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.75
Uyruk:Türkiye
  • 1296
    1 aralık 2019 galatasaray trabzonspor maçında rakibine yaptığı hareket ve ettiği küfür yanlıştır. yaptığı hareket için kırmızı kart çok ağır bir karar olurdu ama küfürle beraber düşünüldüğünde kırmızı verilseydi de hakem bizi katletti falan demezdim ben.

    yaptığı hareket yanlıştır. ne var ki futbol da adrenalinin yüksek olduğu, sert bir spordur. öfkelenmeler, tepkiler olabilir. dolayısıyla bu tarz pozisyonları da bu perspektiften yorumlamak gerekir. ömer'in hareketi rakibini yaralayıcı bir hareket değildir, sportmenlik dışıdır ancak tokat diye nitelendirilemez. o yüzden sarı normaldir, yeterlidir.

    fuck off eğer siktir git lan gibi bir küfür olarak kabul edilmeyecekse, ya da hadi lan, siktir lan hakaret kabul edilmeyip normal tepkiler olarak nitelendirilecekse o zaman emre belözoğlu, caner erkin vs. yaptığında da sitem etmeyeceksiniz.

    benim bakış açıma göre, fuck off, siktir, amına koyayım gibi deyişler hoş olmasa da biri muhatap alınıp da ona hitaben söylenmediği sürece kart gerektirmemelidir. ben günlük hayatımda küfür eden, konuşurken cümle sonuna amına koyayım vs. ekleyen biri değilim. buna rağmen bir futbol sahasında, kendilerini ifade etme konusunda çok da üstün yeteneklere sahip olmadığına inandığım futbolcuların, günlük hayatta da kullandıklarını düşündüğüm bu tarz kelimeleri, anlık tepkilerinde dile getirmeleri mazur görülebilir ama yine de bunu yapanlar kart görmeseler dahi hakem tarafından sözlü olarak uyarılmalılar diye düşünüyorum. sık tekrarlanırsa kart verilebilir.

    sonuç olarak ömer'in malum eylemi sarı karttır ama yanlıştır, ömer bir daha böyle bir şey yapmamalıdır. rakibe verilebilecek en güzel tepki iyi futbol ve bol goldür.
App Store'dan indirin Google Play'den alın