• 10
    1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçında alınan 1 puan ile bu maça daha hırzlı hazırlanacağız.

    ilk yarının bitmesine 4 maç kaldı. bu maçları minimum kayıpla geçmek lazım. bu kalan 4 maçın 3'ü iç sahada. yani ona buna bakmadan en az 9 puan alınmalı bu son 4 maçta. alanyaspor ne kadar zor bir rakip olsa da artık takım tepki vermeye başladı. fatih hocamızın da hala bazı yanlışları olsa da doğruya yöneldiğine inanıyorum. mesela artık belhanda yerine seri ile başlar diye düşünüyorum. trabzon maçında belhanda yerine seri olsa bir çok atağımız başlamadan bitmezsi.

    kadronun geneli nasıl olur şimdiden kestirmek güç. çünkü lemina ve feghouli'nin durumu belirsiz. babel döner mi bilemiyoruz. falcao takımdan ayrı fizyoterapistler eşliğinde salonda ve sahada özel bir program dahilinde çalışmaya başlamış. açıkçası lemina dışındaki eksikler beni çok üzmez. soso yerine jimmy rahatlıkla oynar. babel'in boşluğunu adem ile bir şekilde çözüyoruz. falcao ise zaten bayadır yok alıştık. ancak lemina yerine koyabileceğimiz kimse yok. onun varlığı çok önemli. hocamız trabzon maçı sonrası 1 ay yerine 1 hafta mahrum kalalım diye düşünerek devrede çıkardık dedi. umarım ciddi bir durumu yoktur. bu arada olur da falcao yetişir ve bir şekilde maç kadrosuna girerse farklı bir havada maça çıkacağız eminim.

    benim en çok önem verdiğim konu bu maçta çift forvet ile çıkmak. sezon başından bu yana ne zaman çift forvet oynadık hücumda fark yarattık. fatih hoca isterse donk'u forvet yapsın ama adem'in yanına birini koysun. ceza alanında forvetlerimiz sürekli tek kalıyor. bu da rakip savunmaları rahatlatıyor. orayı ikileyip stoperleri rahatsız etmek, arkadan gelenlere alan açmak çok kıymetli. hiç birimiz memnun değiliz ama ikinci forvet belhanda olsun ona bile tamam derim.

    bir de marinao konusu var ki onun da çözümü var aslında. yuto sağ ayaklı ve sağ bek oynayabiliyor. onu sağa, emre taşdemir'i sola koyarak marinao'nun temposuzluğundan kurtulabiliriz. adam topa koşarken sanki birileri arkadan çekiyormuş gibi ağır çekim sürekli. üstüne yaptığı pas hataları ve saçma ortalar da takıma çok zarar veriyor. emre'yi sanırım hoca daha çok 3'lü savunmada kullanmak istiyor hücum özelliklerinden yararlanmak için. ancak iç saha maçında bu tarz riskler alınabilir diye düşünüyorum.

    uzun lafın kısası biz bu maçı çıkar aslanlar gibi alırız. rakip ne kadar zorlu da olsa bu maçı öyle ya da böyle kazanırız. açıkçası çok umutluyum bu maçtan ve cumartesi akşamı yuvamızı sarı kırmızıya boyayıp güzel bir maç yaşayacağımıza inanıyorum.

    inandık biz sizlere
    #ben23rsiz
App Store'dan indirin Google Play'den alın