resim
Jean Michaël Seri
Takım:Al-Orobah
Mevki:Ön Libero
Yaş:33
Boy:1.68
Uyruk:Fildişi Sahili
  • 1096
    fatih terim, badou ndiaye'den jean michael seri gibi servis yapmasını bekliyordu, seri'den de ndiaye gibi mücade etmesini bekliyor. bence sürekli oynatılmama sebebi de bu dönüşüm beklentisi yüzünden. aynısını, ilk geldiği zaman 8 numaraya dönüşmesi beklentisiyle younes belhanda'ya da yapmıştı.

    açıkçası, seri'nin en iyi performansını gösterdiği ogc nice kariyeri zamanlarında da "adam yiyen oyuncu" tarzı bir mücadeleci orta saha profli yoktu, daha çok bir ara çok benzetildiği xavi gibi oyunu yönlendiren bir rolü vardı. ayrıca, onu orta sahada tamamlayan wylan cyprien, mathieu bodmer, rémi walter, vincent koziello gibi oyuncular vardı.

    fulham'da başarısız olma sebebi en başta kendisinden önce, fulham'ın toplama ve ligin sonuna kadar oyununu oturtamayan sistemsiz bir takım (ne yazık ki, bu tanım bu sezonki galatasaray için de geçerli) olmasıydı. premier lig'de veya şampiyonlar ligi'nde bu şekilde organizasyonsuz olma hakkınız yok, hemen cezayı kesiyorlar.

    ikinci sebep ise, premier lig'de oynayan orta sahaların (eğer manchester city'de oynamıyorsanız) tekniğin yanında fiziksel mücadeleye de gerek duyması. fulham'da da bu yönden biraz zayıf kaldı açıkçası. bizim ligde ise genel olarak 4-2-3-1 oynatıldığı için, tekniğiniz veya fiziksel mücadelenizden birisi üst düzeyse iş yapıyorsunuz. ancak, fatih hoca gibi 4-1-4-1 oynatmayı çalışıyorsanız, orta sahanızdaki oyuncuların iki yönde de başarılı olması gerekiyor.

    seri, tam olarak böyle bir dönüşümü gerçekleştirebilir mi bilmiyorum ama fatih hocanın beklediği oyunu yalnızca iki maçta 1 ekim 2019 galatasaray psg maçı ve 1 aralık 2019 trabzonspor galatasaray maçında oynayabildi. büyük bir değişim gösterse bile seneye bizle olup olmayacağı meçhul ve fatih terim'e tam güven vermese de mevcut orta saha rotasyonunda her halükarda oynatılması gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın