resim
Abdulkadir Bitigen
Görev:Hakem
Yaş:41
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 86
    30 kasım 2019 göztepe fenerbahçe maçında kotu bir performans sergiledi bana gore.

    serdar aziz'in jerome'a yaptigi hareket net sari kart iken faulu goremedi. faulu goremese dahi hareket tehlikeli ve endirekt serbest vurus ile birlikte umut vaad eden pozisyon oldugu icin yine sari kart olmaliydi. sari kart oglu sari kart bir pozisyona tac verdi.

    penaltinin bu kadar konusulma sebebi, sonrasinda gol olmasi. penaltiyi tekrar ettirmesi icin golu de iptal etmesi gerekti. burada sorumlu yine kendisi cunku kalecinin 2 metre cikmasini goremiyorsa hakem falan olmasin. yan hakem de uyarmiyor. bu kadar bariz bir kural ihlali var da gormezden gelemezdi ve karari mecburen verdi. penalti pozisyonu da yine birkac metre onunde olmasina ragmen devam karari verdi. var devreye girince penaltiya hukmetti.

    emre'nin sari kartinin yaninda 2 defa daha sari kart gormesi gerekiyordu. tartismasiz kartlardi bunlar ama gozunun onundeki pozisyonlari yine atladi.

    kisacasi, hakem gozunun onundeki bircok pozisyonu suzmeyi basaramamis, var'in girebilecegi pozisyonlarda(penalti, penalti tekrari, ofsayt) kararini duzetlmistir. ovulecek bir sey yapmis mi? hayir. dudugu astirilsin mi? elbette hayir. ancak biraz daha cesaretli olmasi lazim. gordugu pozisyonlari calmak icin var'in destegini almasina gerek yok. bu kendisinin kararlarini sahadaki futbolcular tarafindan her zaman sorgulatir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın