resim
Steven Nzonzi
Takım:-
Mevki:Ön Libero
Yaş:35
Boy:1.96
Uyruk:Fransa
  • 810
    geçmiş maçlara bakınca, mevcut düzende nzonzi oyunu yavaşlatan unsurlardan yalnızca "bir"i. bu nzonzi olmadığı zaman takım uçacak kaçacak demek değil. zira hiçbir takıma bir oyuncunun eklenmesi veya çıkarılması takımı uçurmaz veya batırmaz. bir oyuncunun iyi bir oyuncu olması her takıma ve sisteme uyacağı anlamına gelmez (misal burak yılmaz +30 gol atarken bile takım oyununu bozduğu için hep eleştrilidi). bir oyuncunun bir takıma sisteme uymaması da onu "çöp" yapmaz. bunu belhanda, nzonzi, seri, diagne, ömer vs herhangi bir oyuncuya "çöp" muamelesi yapmadan önce tekrar tekrar hatırlatmakta fayda var. çünkü geçmiş bir takımda dibe vurup 3 ay sonra başka bir takımı sırtlayan oyuncularla dolu. (aklıma ilk gelen slimani).

    futbol siyah ve beyaz değil. ortada takımın sistemi ve oyun planıyla ilgili koskoca bir gri alan var. sezon başından beri takımın boğulduğu alan tam da bu gri alan, zira lig ortalamasının çok üstünde oyuncularla bir türlü iyi oyun kuramıyoruz ve kimse nedenini kesin olarak çözmüş değil, sadece fikir yürütüyoruz.

    benim 2 aydan fazladır dillendirdiğim yorumum da şu; nagatomo-mariano gibi etkisiz iki bekli bir dörtlü defansta ortada nzonzi ile oynayınca 5 oyuncudan sıfır hücum katkısı alıyorsun. çünkü nzonzi refleks olarak stoper arasına gömülüyor. üçlü defansın ortasında veya babel-feghouli-naga-mariano gibi değil de sürekli ileri yardıran fişek gibi kanatların olursa nzonzi ortada emniyet subabı görevini çok iyi yapar. ama mevcut kadro öyle bir kadro değil. bu nedele ortada lemina-ömer in oynadığı maçlarda kısmen de olsa hücum geçişlerini daha iyi yapan, az da olsa pozisyona giren bir galatasaray izledik son maçlarda.

    durumu nzonzi iyidir kötüdür üzerinden okumadan şunu anlamak lazım, nzonzi ile oynanacaksa başka bir kurgu olmalı, onsuz olacaksa başka. zira bu tarz oyuncular yardımcı eleman değil, oyunun merkezindeki kilit adamlar ve takımın şeklini direkt etkileyen oyuncular.
App Store'dan indirin Google Play'den alın