• 111
    bahsi geçen aslında programını genelde izliyorum. abdullah avcı’nın konuk olduğunu da dün izledim. basının teknik konulardan çok saha dışından, magazinden falan sorular sorduklarından bahsettiler. ama kendileri de eleştirdiklerinin aynısını yaptılar. hatta "şampiyon olamadınız, olduramadınız. tabii türkiye burası, hangi şartlarda oldurulamıyor hepimiz iyi biliyoruz bazı şeyleri. ya da bazı desteklerler vardı arkanızda onlar sorgulandı, bir sürü hikaye döndü." bu dedi. bu mu saha içini konuşmak? hem de muhalif geçinen bir adamken, başakşehir’in kimlerin elindeki bir oluşum olduğunu bilirken bunları söyledi.

    yüreğini koymak, coşku laflarıyla alay ettiler abdullah avcı ile beraber. akıllarınca fatih terim’le alay ettiler bu şekilde. birkaç defa yaptılar bunu gevrek gevrek de güldüler. sonra 27 kasım 2019 beşiktaş bratislava maçı sonrası abdullah avcı’nın basın toplantısını, yatarken yarım kulakla dinledim. neredeyse iverson’ın ünlü basın toplantısında kullandığı “practice” kadar “coşku” kelimesi kullandı. elitistliğiniz batsın. bir şeyler başarmış, halen başaran tek adamı aklınızca alaya alıp, küçümsüyorsunuz. ama ortaya ondan fazla hiçbir şey koyamıyorsunuz. kompleksli ve iki yüzlüsünüz.

    edit: yine aynı programda abdullah avcı’nın çimlerin boyu hakkında söyledikleri üzerinden konuştular. standart getirilip her sahada aynı kalitede ve uzunlukta çimlerin olması gerektiğini belirttiler ki bence haklılar. sonra bir anda fuat akdağ bu işi yapabileceğini iddia etti. ziraat mühendisiymiş sanırım kendisi. yahu arkadaş ne kadar samimiyetsizsiniz. madem böyle bir bilgi, birikim, yeterliliğin var. bu durumu da dert edinen birisin. yapsana bir plan, proje. maliyetini ortaya koysana. yapacağın projenin ne gibi faydaları olacağını ortaya koysana. gazeteye, televizyona çıkma imkanı olan birisin. internet ortamında yayın da yapabiliyorsun. yani türkiye’nin tamamına ulaşabilme imkanına sahipsin. bunu istiyorsan gündem yaratbilirsin. federasyon başkanına, kulüp başkanlarına, siyasetçilere ulaşabilirsin. ama yok! hiçbir şey riske etmeden goy goy yaparak para kazanmak varken neden bunu seçesin ki? siz futbol romantiği falan değilsiniz. sadece geyik yapıyorsunuz hepsi bu. futbol romantikliği, futbolu bilmek, sevmek bilmem kaç senesindeki liverpool kadrosunu ezbere bilmek, “ne takımdı yahu” demek değil.

    adamlar futbolun taktik kısmına kafa yorduğunu iddia eden, saha dışına çıkmadım, çıkmayacağım diyen bir teknik direktör konuk ettiler. beraber basını ve teknik direktörleri eleştirdiler. ve programdan sadece fuat akdağ’ın branşı ve abdullah avcı’nın çocuklarının hobilerini öğrendik. komik bile değil. gülünç.
App Store'dan indirin Google Play'den alın