• 677
    sevgili hocam,
    senin de bizim kadar üzgün olduğun, bizim gibi düşünceli olduğun görülüyor. belki bizden fazla üzülüyorsun, belki bizim gibi geceleri uyuyamıyorsun.
    ama dost acı söyler, bazı acı gerçekleri gün yüzüne çıkarmanın vaktinin geldiğini düşünüyorum.

    aslan hocam, şampiyonlar liginde son maçımız kaldı, paris st. germain deplasmanı. avrupa defterini kapattığımızı düşünüyoruz büyük bir çoğunluğumuz, gerçi galatasaray adının olduğu her yerde umut vardır ama görünen köy de kılavuz istemiyor. neymar - di maria - mbappe - icardi dörtlüsünün karşısına mariano - donk - marcao - nagatomo dörtlüsü ile çıkacağız. adamların meunier - silva - kimpembe - bernat savunma dörtlüsünün karşısına son maça göre düşünsek ömer - belhanda - feghouli - adem ile çıkıyoruz. e doğru, paramız yok ki alamadık. ffp tepemizde ki transfer yapamadık haklısın bunları söylerken de.

    26 kasım 2019 galatasaray club brugge maçında karşısına çıktığımız takımın yaş ortalamasını biliyor musun hocam? 24. bütün kadrolarında 30 üstü sadece 3 futbolcusu var adamın. 15 tane 25 yaş altı futbolcusu var.
    neden peki sence sevgili hocam? deli mi club brugge de büyük takımların posasını çıkardığı 33-34 yaşındaki emekliliği öncesi son vurgununu arayan futbolculardan kadro kurmasın? adamın akli dengesi mi yok dün akşam 1-0 gerideyken 18 yaşındaki orta sahasını sahaya atsın?

    peki biz hocam? yaş ortalamamız 28. 30 yaş üzeri 8 futbolcumuz var kadroda. 25 yaş altı da 8 futbolcumuz var.
    ama biz akıllıyız değil mi aslan hocam. biz o kadar akıllıyız ki kenarda o kadar genç oyuncumuz varken biz gidip oyuna 34 yaşında ve yedek kulübesinden kenar çizgisine kadar bile yürüyebilecek dermanı yok görünen selçuk inan'ı oyuna aldık. o kadar akıllıyız ki inanılmaz yani. hocam erencan dün 90+4'te girecek ne yaşadı? bak adam 2. yarının başında 18 yaşında orta sahaya adam alıyor, biz 90+4'te.

    güvenmiyor musun hocam bu gençlere buradaki problem bu mu yani? e selçuğa güvenince elimize ne geçiyor canım hocam allah aşkına anlat bana. 32 yaşındaki babel'i neden aldık hocam biz? nasıl bir akıl tutulması yaşadık da zaten gerisinde 33'ündeki nagatomo oynarken sol kanadın hareketliliğini iyice dibe vurduracak bu hamleyi nasıl yaptık hocam anlat bize ya. 33 yaşında iki bekimiz varken biz neden hangi akıla mantığa sığar hamle ile hem de iki bek pozisyonunda da oynayabilen martin linnes'i kadroya yazmadık hocam?

    hocam, babam, efsanem, anlat allah aşkına anlat bana ne olursun bu takım selçuk inan ile neden sözleşme yeniledi 34 yaşında ne olur bana bunu akıl ve mantığa sığacak şekilde anlat allah aşkına biz kafayı yemeden!

    ne olurdu hocam real madrid karşısına santiago bernabeu'ya muslera - luyindama - marcao - nzonzi - lemina ve andone dışında 5 tane de altyapıdan bizim aslanımızla çıksaydık? ne olurdu 5 mi yerdik 6 mı yerdik? e babel - naga - mariano ile çıkınca ne oldu hocam? ne değişti hayatımızda? bu selçuk'ta, bu mariano'da, bu nagatomo'da, bu babel'de bu yaşlılarda bu adamlarda ne var hocam ne bizim göremediğimiz ve senin gördüğün ne var hocam ne olur anlat bunu bize!

    biz tanıyoruz seni. görüyoruz bu duruma ne kadar da üzüldüğünü. ama biz belhanda'ya takımı sabote ettiği için tepki gösterirken, hagi'nin metin'in wesley'in formasını giyen birisinden ana avrat küfür yerken sen bize "onlar seyirci, bize taraftar lazım" diyorsun. tamam, allah belamı versin ki bak bunu da sineye çekiyorum. ama hocam "bize futbolcu lazım, kramponlarını kafasında asalı 4 sene olmuş adam değil" diyebiliyor musun hocam? biz bize dediğini sineye çekip yine bu sevdanın peşinde koşan, kilometreler yapan , yine bir sonraki maç biz seni tribüne çağırıp sarılır gibi tezahürat yapıyoruz senin için. sen bize söylediğin lafların benzerlerini futbolcularına söyleyip onlara dost acılığında davranabiliyor musun hocam buna cevap ver bunu anlat!

    yoksa basit. "ocağa kadar gemiyi limana güvenli bir şekilde yanaştıracağız" diyorsun, ocak geliyor. mart ayında "sene sonunda değişimler olacak" diyorsun, temmuz geliyor. ekim - kasım gibi yine "ocağa kadar böyle böyle gideceğiz" diyorsun.

    hocam, belhanda ile bu takım hücum falan e-de-mez! feghouli neredeyse 2 hafta dinlenmedi bile, o bu formsuzluktayken bu takım hücum e-de-mez! 33 yaşındaki iki bekle bu takım hücum e-de-mez! 32 yaşındaki babel'in vurdumduymazlığı, sadece youtube ve sosyal medyayı düşünen tavrı ile bu takım hücum e-de-mez! ileride oynayan forvete kimse artık topu götürmediğimiz sürece bu takım gol falan atamaz! atamıyor! çünkü şut çeken oyuncun yok senin yok!

    ocağa geldik sayılır hocam, 1 ay kaldı. ne yapacaksın, belhanda'yı 30 milyon euroya feghouli'yi 60 milyon euroya satıp takım mı kuracaksın? 3'e 5'e satabilirsin bu adamları bu anda. feghouli afrika kupasında finale kadar çıktığında piyasası vardı, satılabilirdi, belhanda şampiyonluk sonrasında istenilen birisi oldu, satılabilirdi. yok biz onlar çok faydalı olduğu için bir de onların emsali babel'i getirdik onların yanına forvetin arkasına koyduk. e bu kafayla falcao keşke alınmasaydı. vallahi de billahi de alınmasaydı, hangisi falcao'ya ne servis yapacak? adam 5 maç oynadı, 2 (iki) kere topla buluşturabildik ayıp vallahi. birisini attı kasımpaşa'ya, diğeri de fener maçında ofsayt oldu.

    hani okullarda öğretmenler örnek verir ya hocam "zeki ama çalışmayan" öğrenci için derler "kapının önüne ferrari çekmiş ama içine benzin koymuyor" diye. hah işte tam bizim olayımız. yahu elimizde dünyadaki sayılı tek vuruşçulardan birisi var, adam oynadığında biz adama top götürmüyoruz.

    hocam, allah aşkına artık çok yorulduk. her maçtan önce, her maçtan sonra aynı şeyleri konuşmaktan allah belamı versin ki yorulduk. şu 30 üzeri işe yaramayan adamlardan vazgeç, ne olur vazgeç. yahu zaten doğru düzgün kazanamıyoruz, kaybedersek bile en azından gençleri kazanalım. şu belhanda'ya umut bağlamaktan vazgeç, olmuyor işte pas bile atamıyor bu adam ki en basit beklentimiz bu kendisinden onu yapamıyor. feghouli dinlenene kadar ondan bir şey bekleme. selçuk inan'ı oyuna alma! mariano - nagatomo ikilisini bir kenara bırak, yok mu altyapıda 2 tane kanat oyuncusu ne oynuyor bizim altyapılar bek hiç mi yok?

    bu hamleleri yapsan yapsan bir tek sen yaparsın hocam. "vay be terim ne değiştirdi galatasarayı cerrah gibi kesti attı tüm sorumlu parçaları" dedirtirsin kendine bu dediklerimi yaparsan. yap bunu, yeniden eski günlere dönelim.

    saygılarla hocam.

    ps. bir de son dönemde arda ile barıştığın, geri geleceği falan yazılıyor hocam. aman diyeyim, sakın ha. bu takıma 30 yaş üzeri futbolcu bu dakikadan sonra alınmasın. gerekirse hiç transfer yapılmasın ama 30 yaş üzeri de 1 futbolcu artık bu kulübün kapısından girmesin. kronik sakatlıklarıyla, yatmaya gelmesiyle, kaprisleriyle, ben yıldızım edasıyla uğraşacak dönemi artık dünya futbolunda geride bırakıyoruz. daha dinamik, daha asker futbolcular ile oynanıyor futbol. bak, koca roma cengiz'le oynuyor çünkü adam hareketli. bilmiyor mu roma babel'i almayı hem de bedavaya? niye almıyor, bu yüzden işte. aynı şey arda için de geçerli aslan hocam. aman diyeyim, bu kulübün kapısından girmesi demek, seni yemek için altını oymaya çalışması demek sakın ha. affettiysen evde görüş, barbekü falan yapıp çağır baba oğul gibi oturun sohbet muhabbet tamam ona karışamayız. ama galatasaray formasını store'dan alıp giymeye çalışsa store çalışanının karşı çıkması gerekir "sana satış yok" diyerek arda'ya!
App Store'dan indirin Google Play'den alın