• 1
    fenerbahçe'nin, türkiyenin ve balkanların süper gücü olduğuna inandırılmış zavallılardır bu kimseler. bu güruh; fenerbahçe'nin tüm takımları yenebileceğine, real'e üç barça'ya beş atacağına, sezonun ilk yarısında şampiyonluğunu ilan edeceğine bile inanabilir ve bu düşünceyi dile getirebilir. ülkemizde azımsanmayacak sayıda olan bu topluluğun sabit kullandığı cümle yapısı "eğer.... ise.... dir" kalıbında gizlidir. bir örnekle konuyu açıklayacak olursak; eğer fenerbahçe ister ise şampiyonlar ligini kazanacaktır. liseli gençliğin, biyoloji derslerinden fazlasıyla haşır neşir olduğu "eğer.... ise.... dir" kalıbı; fenerbahçe'yi yüceltmek isteyen güruh tarafından da sömürülmektedir.

    her şey iyidir güzeldir de, fenerbahçe neden bazı şeyleri başaramaz diye soracak olursak, cevap açık seçik önümüzde durmaktadır sevgili sözlükçüler; fenerbahçe'nin bazı şeyleri istememesidir bu durumun sebebi. misal, şampiyonlar ligi kupası fenerbahçe müzesine gitmesi için yurtiçi kargoya verilmiştir; amma ve lakin fenerbahçe istememiştir kupayı. ve yahut, fenerbahçe barça'ya beş atamıyorsa bunun tek sebebi fenerbahçe'nin beş gol atmak istememesidir. işte bu "eğer.... ise... dır" kalıpçıları, bu muhteşem gerçekliğin farkındadırlar ve fenerbahçe'nin yeterince istemediği bahanesine saklanırlar.

    eğer fenerbahçe isterse, on yıl üst üste şampiyon olacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, bir sezonda beş yüz gol atacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, messi'yi paf takımına kaptan yapacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, avrupa birliği bizi kabul edecektir.
    eğer fenerbahçe isterse, pandaların soyu tükenmeyecektir.
    eğer fenerbahçe isterse, kişi başına düşen milli gelir bir milyon dolar olacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, imf türkiye'nin borçlarını silecektir.
    eğer fenerbahçe isterse, amerika ve ingiltere vergiye bağlanacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, ajdar cumhurbaşkanı olacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, dünya barışı sağlanacaktır.
    eğer fenerbahçe isterse, türkiye çöl olmayacaktır.

    şimdi sıra sende fenerbahçe! her şey senin ellerinde, her şey sana bağlı. sen iste, hayat güzel olsun. sen iste, ülke huzura kavuşsun.

    ukdeyi bozli kişisi 5 ocak 2010 13:38 tarihinde vermiş.
App Store'dan indirin Google Play'den alın