• 186
    2000'lerin ortasında terim'in 2. dönemi sonrası dibi gören ve kaliteli yabancılar getiremediği için avrupa maçlarına dahi 11 yerli ile çıkmak zorunda galatasaray'ın mücadele ettiği ligde fenerbahçe, gerek ekonomik gerek yurt içi sportif başarıda farkı hiç kapanmayacak noktalara getirme fırsatını sonrasında arkasına teneke bağlayıp gönderdikleri aziz yıldırım sayesinde tepmişti. denizli deplasmanında şampiyonluğu son maçta bırakmasına rağmen üst üste 2 şampiyonluk gören ve ligde de gerçekten baskın futbol oynatan daum'u, yine şampiyonlar liginde grup maçlarında gayet etkili futbol ile üst tura çıkıp yarı finalin kapsından dönen zico'yu gönderen azizi yıldırım üst üste 3 şampiyonluk iddiaları ile girdiği kongre sonrası sezonda herr daum'um bursapsor'a kaptırdığı şampiyonluk ile yanlış anons kepazeliğinin de etkisiyle, kaçan fırsatların hırsı ile sonraki sezon aykut kocaman ile kulübü şike bataklığına kadar götürdü.

    süper lig 2019-2020 sezonu itibarı ile aslında 2000'lerin ortasındaki fenerbahçe'nin eline geçen fırsatın çok daha büyüğü elimizde. ligde oynanan futbol ve kulüplerin kadro kalitesi ortada. en büyük rakibimiz daha 5-6 ay önce ödenemeyen borçlar nedeni ile yardım programları düzenlemiş, küme düşmemeyi ligin bitmesine birkaç hafta kala garantileyebilmiş. beşiktaş'tan ise her dönem uzay takımı sanrısı ile öve öve bitiremeyen kendi taraftarı bile ümidi kesmiş. üst üste 2 şampiyonluk apoletinin üzerine takviyeler ile güçlendirilmiş galatasaray için süper lig 2019-2020 sezonunda şampiyonluk dışında her sonuç başarısızlıktır ve fenerbahçe'nin 2000'lerin ortasında yakaladığı fırsatın daha büyüğünü tepmek demektir.

    her ne kadar türk futbol tarihinin gördüğü en karaktersiz figürlerinden biri de olsa tesisleşme, stadyum ve kurumsallaşma olarak fenerbahçe'ye çağ atlatmış bir isim olan aziz yıldırım'ın gümüzüde fenerbahçelilerin nasıl andığı ortada. galatasaray camiası başarısızlık konusunda fenerbahçe'den daha acımasız bir camiadır. olası başarısızlıkta faturanın kesileceği isimler geçmiş başarılarından bağımsız olarak bedelini öderler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın